Αντιντόπινγκ: Διάλυση στο ΕΣΚΑΝ και Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα

Τριτοκοσμικές συνθήκες και εικόνα διάλυσης του ΕΣΚΑΝ που εδώ και ένα μήνα αδυνατεί να προχωρήσει σε έλεγχους αντιντόπινγκ διασύρουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

ΕΣΚΑΝ
Διάλυση στο ΕΣΚΑΝ και Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα..

 

Για ακόμα μια φορά ο φορέας που πραγματοποιεί τους προβλεπόμενους από την Ελληνική νομοθεσία ελέγχους αντιντόπινγκ δεν μπορεί να εκπληρώσει της υποχρεώσεις του και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Για ακόμα μια φορά η αδυναμία πληρωμών των δειγματοληπτών αλλά και η πρόσφατη μείωση των αποδοχών τους, οδηγούν σε άρση διαθεσιμότητας ( δηλαδή αποχή ) και έτσι κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιείται τόσο για εγχώρια πρωταθλήματα όσο όμως και για Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις!

Το έγγραφο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ελληνικός αθλητισμός αλλά και για την αδιαφορία των υπευθύνων που δεν έχουν την ευθιξία να παραδεχτούν τις ευθύνες τους και παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) λοιπόν ζήτησε να υπάρξει όπως οφείλει έλεγχος αντιντόπινγκ για το παιχνίδι, της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης FINA WATER POLO WORLD LEAGUE 2014-15, Ελλάδα-Ουγγαρία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20.01.2015 .

IMG_0677

Σε απάντηση του το ΕΣΚΑΝ με ένα τυπικό έγγραφο ενημέρωσε την Κ.Ο.Ε. ότι εξαιτίας της αποχής των δειγματοληπτών δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανένα έλεγχο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η κατάσταση αυτή είναι τραγική για τον Ελληνικό Αθλητισμό” δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο κ. Κυριάκος Νανούσης, μέλος της ιατρικής επιτροπής της FINA και υπεύθυνος προγραμματισμού και ελέγχων Ντόπινγκ του Woter Polo σε όλο τον κόσμο.

Για αυτούς που θέλουν την Ελληνική σημαία ψηλά σε κάθε αθλητική διοργάνωση, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τέτοια φαινόμενα διασύρουν την Ελλάδα, δημιουργούν ανεπίτρεπτες παρερμηνείες και σχόλια και μας προσβάλλουν όλους. Η ανικανότητα έχει και όρια. Το παιχνίδι Ελλάδα-Ουγγαρία θα διεξαχθεί κανονικά και έλεγχος Ντόπινγκ θα γίνει από συνεργείο του εξωτερικού” προσέθεσε.

Το χρονικό της Διάλυσης

spyliopoyloy
Η Πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ κα. Χαρά Σπηλιοπούλου

Η Πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, εξαίρετη καθηγήτρια τοξικολογίας και ιατροδικαστής, παραμένει από το 2008 στο τιμόνι του ΕΣΚΑΝ χωρίς να έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και με πολλές και εμφανείς διοικητικές αδυναμίες στη λειτουργία του. Στη θητεία της οι έλεγχοι περιορίστηκαν δραστικά, ο προγραμματισμός είναι υποτυπώδες ενώ το φαινόμενο των αποχών εξαιτίας τις αδυναμίας πληρωμών των δειγματοληπτών (από το ΕΣΚΑΝ) είναι επαναλαμβανόμενο.

Από την άλλη μεριά τα ποσά των αμοιβών, ενώ μειώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παραμένουν από τα υψηλότερα παγκοσμίως και η πρόσφατη μείωση τους έφερε και νέα αντίδραση, από την μεριά των δειγματοληπτών..

Βέβαιο είναι ότι σήμερα έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται με ότι αυτό συνεπάγεται πρώτα για την υγεία των αθλητών καθώς και για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Η ευθύνη βαραίνει τόσο αυτούς που εθελοτυφλούν διατηρώντας τις θέσεις τους όσο και αυτούς που παραμένουν προσκολλημένοι σε εξωπραγματικές, για την κοινωνία της κρίσης και της ανεργίας, παροχές.. με τελικό αποδέκτη τον Ελληνικό Αθλητισμό και την εικόνα της χώρας μας.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Η νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Ο CEO της κορυφαίας εταιρείας παροχών Internet Inalan, Kostiantyn Dolzhenko, μιλάει στο special edition του USA TODAY

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: "Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για το πασχαλινό τραπέζι - Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια".

Τρελή πορεία ΙΧ στον Περιφερειακό του Καρέα (VIDEO)

Αυτοκίνητο προσέκρουσε στις διαχωριστικές μπάρες και σκόρπισε τον πανικό στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Καφεκοπτείον Λουκάς: Η μυρωδιά του καφέ από το 1922 στη Ν.Ιωνία

ο ελληνικός συνιστά και το σήμα κατατεθέν του καφεκοπτείου, μαζί με τα παραδοσιακά μπρίκια που βοηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιοι δικαιούνται από σήμερα επιστροφή πινακίδων από τον Δήμο της Αθήνας

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καφεκοπτείον Λουκάς: Η μυρωδιά του καφέ από το 1922 στη Ν.Ιωνία

ο ελληνικός συνιστά και το σήμα κατατεθέν του καφεκοπτείου, μαζί με τα παραδοσιακά μπρίκια που βοηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιοι δικαιούνται από σήμερα επιστροφή πινακίδων από τον Δήμο της Αθήνας

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.