Αλλαγές στις μετακινήσεις τους θα χρειαστεί να προγραμματίσουν όσοι κινούνται στην Καλλιθέα το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η διεξαγωγή του «Kallithea Night Run 2026» απαιτεί προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου – Θησέως, έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της περιοχής.
Οι περιορισμοί αφορούν τόσο την κυκλοφορία των οχημάτων όσο και τη στάση και στάθμευση σε συγκεκριμένα σημεία.
Πότε και σε ποιο τμήμα κλείνει η Θησέως
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τις 18:30 έως τις 23:00, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου – Θησέως.
Η διακοπή αφορά το τμήμα:
Από τη συμβολή με τις οδούς Σκίπη και Σκρα έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τμήμα της Θησέως ούτε προς το παραλιακό μέτωπο ούτε προς το κέντρο της Αθήνας κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων.
Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από εναλλακτικές διαδρομές, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Προσοχή στη στάθμευση: Οι περιορισμοί αρχίζουν από τις 16:00
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που συνηθίζουν να σταθμεύουν στην περιοχή.
Η ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 16:00 του Σαββάτου έως τις 00:00, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα.
Η απαγόρευση αφορά το τμήμα της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου από τη λεωφόρο Ποσειδώνος έως την οδό Πεισιστράτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Πρόκειται για διαφορετική ρύθμιση από το κλείσιμο του δρόμου.
Επομένως, οι οδηγοί πρέπει να προσέξουν δύο διαφορετικά χρονικά όρια:
- 16:00: Αρχίζει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο συγκεκριμένο τμήμα.
- 18:30: Αρχίζει η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στη Θησέως, από Σκίπη–Σκρα έως Ποσειδώνος.
Όσοι έχουν σταθμεύσει σε σημείο όπου θα ισχύσει η απαγόρευση θα πρέπει να έχουν απομακρύνει εγκαίρως τα οχήματά τους.

Από πού θα περνούν οι οδηγοί
Για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη χρήση της οδού Δημοσθένους και άλλων παράλληλων δρόμων.
Παράλληλα, η κάθετη διέλευση θα μπορεί να πραγματοποιείται από τις οδούς Χαροκόπου και Αγίων Πάντων, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις των αστυνομικών.
Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το παραλιακό μέτωπο καλό είναι να υπολογίσουν πρόσθετο χρόνο μετακίνησης και να αποφύγουν την προσέγγιση του κλειστού τμήματος της Θησέως.
Το ίδιο ισχύει για όσους επιστρέφουν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος προς την Καλλιθέα και το κέντρο της Αθήνας.
Τι ισχύει για τα λεωφορεία
Η διακοπή της κυκλοφορίας στη Θησέως ενδέχεται να επηρεάσει λεωφορειακές γραμμές που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο άξονα.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος τροποποιήσεων δρομολογίων ή προσωρινά καταργούμενων στάσεων.
Οι επιβάτες καλό είναι να ελέγξουν τις ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ και την τηλεματική πριν από τη μετακίνησή τους.
Επίσημη ενημέρωση: https://telematics.oasa.gr/
Τι πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και επισκέπτες
Όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν στην Καλλιθέα το Σάββατο θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχίζουν πριν από την εκκίνηση του αγώνα.
Ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες κατά μήκος της Θησέως χρειάζεται να προγραμματίσουν εγκαίρως τη στάθμευση, τις παραδόσεις και τις μετακινήσεις τους.
Οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν τη σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς μπορεί να απαιτηθούν επιμέρους προσαρμογές για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
