Ασφαλιστικά μέτρα κατά του φεστιβάλ «Release Athens» από τον Δήμαρχο Καλλιθέας

Στο «στόχαστρο» του δημάρχου Καλλιθέας και δημοτών από την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο βρέθηκε η διοργανώτρια εταιρεία του μουσικού φεστιβάλ «Release Athens» και η ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ), μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Καλλιθέας μαζί και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 12 συναυλίες μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με πάρα πολλά εισιτήρια να έχουν ήδη προπωληθεί.

Κεντρικά ζητήματα που θέτει η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, είναι ότι η διοργανώτρια ιδιωτική εταιρεία «Release Festival» δεν έχει ζητήσει τη χορήγηση διοικητικής άδειας από τον δήμο για τη διοργάνωση των συναυλιών, όπως, επίσης, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το θόρυβο και τις αυθαίρετες αυτοσχέδιες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλιακή ζώνη.

Από το 2016 η χρήση της Πλατείας Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου παραχωρείται για συναυλίες από την ΕΤΑΔ ΑΕ στη διοργανώτρια εταιρεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται άδεια και από τον δήμο, η οποία καθορίζει αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4929/2014, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αίτησης. Η σχετική άδεια προσδιορίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσώπων βάσει των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Ο «Μηχανικός της Γειτονιάς» εν δράσει

Άμεση αντιμετώπιση των τεχνικών αναγκών σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Θάλασσα χωρίς αυτοκίνητο: οι καλύτερες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας με λεωφορείο ή τραμ

Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο για να απολαύσετε το καλοκαίρι — το τραμ και τα λεωφορεία σας πάνε

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Πού τρως καλά στην Αθήνα με έως 20 ευρώ το άτομο

Οδηγός επιβίωσης για όσους θέλουν καλό φαγητό σε προσιτές τιμές

Πώς Κλείνω Ραντεβού στα ΚΕΠ Online

Αποφύγετε την αναμονή — η ηλεκτρονική κράτηση ραντεβού είναι πιο απλή απ' όσο νομίζετε

Πώς ενεργοποιώ ή αλλάζω την άυλη συνταγογράφηση

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς χάρτινο έντυπο απαιτεί μία απλή ενέργεια ενεργοποίησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.