Νέα σχολικά κτίρια σε 5 δήμους της Αττικής

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή νέων σχολείων στον Κορυδαλλό και την Πετρούπολη αλλά και την εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών στο Πέραμα, την Πεύκη και τον Χολαργό, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ύψους 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Περάματος Γ. Λαγουδάκη, Πετρούπολης Σ. Βλάχο, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, Πέυκης- Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδη και Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλο. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Γ. Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Κυριαζόπουλος.

Ειδικότερα υπεγράφησαν οι ακόλουθες 5 συμβάσεις, με χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020:

1)​”Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 1ο ΝΓ Περάματος (2/θέσιο Ολοήμερο)”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 152.547,59 €.

2)​”Προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου (12θέσιου) Κορυδαλλού στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού – οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 4.234.400,00 €.

3)​”Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης (2/θέσιο Ολοήμερο)”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 153.360,27 €.

4)​”17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης – Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 1.120.000,00 €.

5)​”Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού (6/θέσιο Ολοήμερο)”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 408.163,16 €.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του εξέφρασε τη σταθερή βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, η οποία έχει να επιδείξει πραγματικά αποτελέσματα.

«Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές, όχι μόνο ως ενίσχυση της δυναμικότητας του σχολικού κτηριακού αποθέματος, αλλά και ως επένδυση στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Συνεργαζόμαστε συνέχεια με τους Δήμους και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Η Αττική αλλάζει! Και αλλάζει προς όφελος των πολιτών, των παιδιών και της ανάπτυξης. Γιατί νέα, σύγχρονα σχολεία σημαίνει προαγωγή της μάθησης, ενίσχυση των δεξιοτήτων, επένδυση στο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 120 εκ. € και συγκεκριμένα:

●​30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκ. €.
●​23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. €.
●​29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκ. €, στους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους πέντε δημάρχους για την εξαιρετική συνεργασία, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε το μεγάλο έργο της κατασκευής δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με τη συνεχή στήριξη και άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Για την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., διαρκής έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας λοιπόν είναι, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για καλύτερες υποδομές παιδείας, οι οποίες εγγυώνται καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης».
Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, τονίζοντας πως ιστορικά δεν έχει ξανά υλοποιηθεί παρόμοιας έκτασης πρόγραμμα σχολικών υποδομών και αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της συμβολής περιφέρειας και της καλής συνεργασίας με την ΚτΥΠ.
Από την πλευρά τους οι πέντε Δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην επάρκεια σχολικών υποδομών που καταγράφονται στην Αττική.

Στο ίδιο πλαίσιο οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στ. Αντωνάκου, Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, τονίζοντας τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα στην Αττική με δράσεις και έργα που διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση του στεγάστρου Calatrava – Νέος LED φωτισμός μεταμορφώνει το Ολυμπιακό Στάδιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση 23.000 τ.μ. πολυκαρβονικών επικαλύψεων στο εμβληματικό στέγαστρο του Κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου αγωνιστικού φωτισμού LED που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 55%.

Φοιτητική Στέγη: Λιγότερα Διαθέσιμα Σπίτια, Ακριβότερα Ενοίκια Ενόψει Νέας Χρονιάς

Με πάνω από 450.000 ενεργούς φοιτητές στη χώρα, η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης πιέζει ασφυκτικά τις τιμές ενοικίασης

Αθήνα και Προεδρία της ΕΕ 2027: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Δούκας στο Μαξίμου

Καθαριότητα, υποδομές και αναπτυξιακά έργα βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης δημάρχου Αθηναίων και πρωθυπουργού, με φόντο την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιουλίου 2027

Ατζέντα Αθήνας: Οι Κούπες, αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο και κωμωδία στο «Φρύνιχος»

Η εβδομάδα κλείνει με ροκ, κλασικό θέατρο και stand-up διάθεση

Πώς Κάνω Ένσταση για Κλήση Παράνομης Στάθμευσης στην Αθήνα

Βρήκατε κλήση στο παρμπρίζ που θεωρείτε άδικη; Δείτε τη διαδικασία αντίρρησης βήμα-βήμα

Μονοήμερη στην Αίγινα χωρίς αυτοκίνητο – Πλήρης οδηγός

Πλοίο από τον Πειραιά, ΚΤΕΛ για τα αξιοθέατα και τα πόδια για τη Χώρα — όλα όσα χρειάζεσαι για μια πλήρη μέρα στο νησί των φιστικιών χωρίς να αγγίξεις τιμόνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση του στεγάστρου Calatrava – Νέος LED φωτισμός μεταμορφώνει το Ολυμπιακό Στάδιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση 23.000 τ.μ. πολυκαρβονικών επικαλύψεων στο εμβληματικό στέγαστρο του Κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου αγωνιστικού φωτισμού LED που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 55%.

Αθήνα και Προεδρία της ΕΕ 2027: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Δούκας στο Μαξίμου

Καθαριότητα, υποδομές και αναπτυξιακά έργα βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης δημάρχου Αθηναίων και πρωθυπουργού, με φόντο την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιουλίου 2027

Μονοήμερη στην Αίγινα χωρίς αυτοκίνητο – Πλήρης οδηγός

Πλοίο από τον Πειραιά, ΚΤΕΛ για τα αξιοθέατα και τα πόδια για τη Χώρα — όλα όσα χρειάζεσαι για μια πλήρη μέρα στο νησί των φιστικιών χωρίς να αγγίξεις τιμόνι.