Orange Water: Σε Πάρο, Κρήτη και Αθήνα το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης

- Advertisement -

Από την Πάρο ξεκίνησαν φέτος οι δράσεις του φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται εκθέσεις Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών.

Εκτός από το κυκλαδίτικο νησί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και performances με δωρεάν είσοδο σε διάφορους χώρους τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, Ηράκλειο, Χανιά, Νάουσα, Παροικιά, Λεύκες και Αθήνα ενοποιούνται για τις ανάγκες του φεστιβάλ και αξιοποιούν τους χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που διαθέτουν (πινακοθήκες, δημοτικά κτήρια, αρχαιολογικά μνημεία, ανεξάρτητους εκθεσιακούς χώρους κ.α). Ο κάθε χώρος που συμμετέχει στις δράσεις έχει ανεξάρτητη ημερομηνία έναρξης και λήξης και φιλοξενεί μια ομαδική έκθεση-δράση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στη γενική διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

Με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Τουρισμού, η φετινή φεστιβαλική δράση, σε πείσμα των δύσκολων καιρών για τη χώρα, δίνει το «παρών» με τη συμμετοχή 50 ελλήνων και ολλανδών σημαντικών καλλιτεχνών, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το in.gr, το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ είναι το «Τοπίο Μνήμης»ενώ το κεντρικό κείμενο της επιμέλειας υπογράφει η Δρ. Ντόρα Ρογκάν.

Το «Τοπίο Μνήμης» επικεντρώνεται στη σχέση του βλέμματος, αναφορικά με την ανάμνηση και την πραγματικότητα και οι καλλιτέχνες καλούνται να πραγματευτούν τον υποκειμενικό χαρακτήρα της μνήμης χρησιμοποιώντας την ως δημιουργικό ερέθισμα στο έργο τους. Επεξεργάζονται το στοιχείο της μνήμης με τρόπο ιστορικό, πολιτικό, μυθολογικό, ονειρικό, ψυχεδελικό, θρησκευτικό.

Στην Πάρο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναπτύσσονται σε τέσσερις χώρους πολιτισμού του νησιού. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις ομαδικές εκθέσεις ελλήνων και ολλανδών καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη στην Παροικιά (ώς τις 9/8), στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών (ώς τις 14/8) και στη Νάουσα στην αίθουσα της Μαρίνας και στην αίθουσα του Αγ. Αθανάσιου (ώς τις 13/8).

Οι δράσεις σε Αθήνα και Κρήτη θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκθέσεις είναι οι εξής:

Αθήνα

  • Χώρος Τέχνης «The Loft»
  • Ολλανδικό Ινστιτούτο

Ηράκλειο

  • Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου)

Χανιά

  • Πύλη της Άμμου (Sabbionara )
  • Τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν – Γυαλί Τζαμισί (σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χανίων)
  • Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.