Αλλαγές στις καθημερινές μετακινήσεις φέρνουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ για τη Γλυφάδα και τον Άγιο Δημήτριο.
Οι επιβάτες καλούνται να προσέξουν ιδιαίτερα τις ώρες εφαρμογής, την κατεύθυνση των δρομολογίων και τις προσωρινές μεταβολές στις στάσεις, προκειμένου να αποφύγουν καθυστερήσεις και άσκοπες μετακινήσεις.
Γλυφάδα: Τι αλλάζει στις γραμμές 128 και Β1
Από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 07:30 έως τις 15:30, προβλέπονται προσωρινές τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές 128 και Β1.
Γραμμή 128
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η προσωρινή διαδρομή περιλαμβάνει τις ακόλουθες οδούς:
- Βορείου Ηπείρου
- Λευκωσίας
- Αιγύπτου
- Κριμαίας
- Ελεύθερου Ανθρώπου
Η αλλαγή επηρεάζει επιβάτες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες οδούς και τις γύρω στάσεις.
Όσοι μετακινούνται προς εργασία, σχολείο ή άλλες δραστηριότητες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες καλό είναι να ελέγχουν εκ των προτέρων τη θέση της στάσης από την οποία θα επιβιβαστούν.
Γραμμή Β1
Η δεύτερη τροποποίηση αφορά τη γραμμή Β1, στην κατεύθυνση προς Πειραιά.
Η αλλαγή εφαρμόζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 14 έως 16 Οκτωβρίου και μεταξύ 07:30 και 15:30.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, επηρεάζονται στάσεις στην περιοχή της Μικράς Ασίας, της Ελεύθερου Ανθρώπου και γειτονικών δρόμων.
Οι επιβάτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται προσωρινά κατά τις ώρες των ρυθμίσεων.
Προσοχή: Η ανακοίνωση αφορά συγκεκριμένη κατεύθυνση της γραμμής Β1. Δεν σημαίνει ότι καταργείται συνολικά η λειτουργία της γραμμής.
Η αναλυτική ενημέρωση βρίσκεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τις γραμμές 128 και Β1.
Άγιος Δημήτριος: Πώς αλλάζει η γραμμή 112
Ξεχωριστή προσωρινή τροποποίηση προβλέπεται για τη γραμμή 112 στον Άγιο Δημήτριο.
Η αλλαγή θα ισχύσει μόνο την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 14:00, στην κατεύθυνση από τον Σταθμό Δάφνη.
Η τροποποιημένη διαδρομή περιλαμβάνει τις οδούς:
- Σουλίου
- Πρεβέζης
- Αγίου Αθανασίου
Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τη γραμμή κατά τις συγκεκριμένες ώρες θα πρέπει να υπολογίσουν ότι το λεωφορείο δεν θα ακολουθεί πλήρως τη συνηθισμένη πορεία του.
Η αλλαγή έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους μετακινούνται από τον σταθμό του Μετρό στη Δάφνη προς τις γειτονιές του Αγίου Δημητρίου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τη γραμμή 112.
Πίνακας: Ποιες γραμμές αλλάζουν και πότε
| Γραμμή | Περιοχή | Ημερομηνίες | Ώρες |
| 128 | Γλυφάδα | 14–16/10 | 07:30–15:30 |
| Β1 | Γλυφάδα, προς Πειραιά | 14–16/10 | 07:30–15:30 |
| 112 | Άγιος Δημήτριος, από Δάφνη | 14/10 | 08:00–14:00 |
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες
Πριν ξεκινήσουν τη μετακίνησή τους, οι επιβάτες μπορούν να ακολουθήσουν τρία απλά βήματα:
- Να ελέγξουν αν η διαδρομή τους πραγματοποιείται μέσα στο χρονικό διάστημα των τροποποιήσεων.
- Να επιβεβαιώσουν εάν η στάση που χρησιμοποιούν εξυπηρετείται προσωρινά ή έχει καταργηθεί λόγω της εκτροπής.
- Να αναζητήσουν την πλησιέστερη διαθέσιμη στάση και να προβλέψουν επιπλέον χρόνο μετακίνησης.
Για την πληροφόρηση σχετικά με τις γραμμές και τις στάσεις, οι επιβάτες μπορούν να συμβουλεύονται τον ΟΑΣΑ και την Τηλεματική ΟΑΣΑ.
Οι αλλαγές είναι προσωρινές και αφορούν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες που αναφέρονται στις ανακοινώσεις του οργανισμού.
