Μια βόλτα στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το Alekos Fassianos Atelier, που στεγάζεται στο τρίτο όροφο του μουσείου Αλέκος Φασιανός, πρόκειται για μια αναπαράσταση του εργαστηρίου του στην Αθήνα και είναι επιμελημένο με εικαστικές παρεμβάσεις από τον καλλιτέχνη, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μια πιο προσωπική πλευρά του καλλιτέχνη, μπαίνοντας στο δωμάτιο του, βλέποντας τα ρούχα του, τις παλέτες του, τα προσωπικά του αντικείμενα, εικόνες, ημιτελή έργα του, έπιπλα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, τα προσωπικά του ρούχα και σεντόνια τα οποία είχε ράψει μόνος του, παιχνίδια που έφτιαξε και με τα οποία έπαιζε όταν ήταν μικρός.

@Louisa Nikolaidou Photography

Επιπλέον, θα δούμε τα πινέλα του, τις σκόνες, τα λάδια και τις κόλλες, υλικά που χρησιμοποιούσε για να φτιάξει μόνος του τα μοναδικά ιστορικά χρώματα του, αντλώντας έμπνευση από τους χτίστες που παρατηρούσε στην γειτονιά να αναμειγνύουν σε ένα κουβά τα υλικά για να μπογιατίσουν το σπίτι τους.

Έτσι, στην επίσκεψη θα κληθούμε να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε πολλές προσωπικές και μοναδικές ιστορίες του. Τα περισσότερα αντικείμενα – σύνεργα της δουλειάς του που βλέπουμε στο χώρο αυτόν τα έχει δημιουργήσει ο ίδιος, γι’ αυτό θα δούμε και πολλά εργαλεία, καθώς δεν αποτελεί ένα ατελιέ αμιγώς ζωγράφου, αλλά ένα ατελιέ επιπλοποιού, γλύπτη, ενός ανθρώπου που έφτιαχνε μπρούτζινα πόμολα, μεταλλικές κατασκευές για παράθυρα, ενός πολυπράγμονα ανθρώπου, ένα δηλαδή πολυατελιέ.

Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Τα αντικείμενα της καθημερινότητάς του ήθελα να τα έχει πάντα, κοντά του γι’αυτό και τα βλέπουμε διάσπαρτα στο χώρο, στο πάτωμα, πάνω σε δίσκους, συρτάρια και σε κοντινά ράφια.

Του άρεσε να τα βλέπει όλα, γιατί έλεγε πως αυτά είναι η ιστορία του, γι’αυτό θα δούμε και αντικείμενα που φαινομενικά δεν έχουν νόημα να είναι έξω, δεν έχουν εκτεθεί για να φαίνονται καλαίσθητα, αλλά γιατί ήταν πράγματι έτσι ο χώρος του, όπως και η ζωή του, ιδιαίτερη, γεμάτη και πολυδιάστατη.

Τα επίσημα εγκαίνια του Alekos Fassianos Atelier, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου, στο πλαίσιο του @openhouseathens, ενώ από σήμερα επισκέψεις θα οργανώνονται σε μικρά γκρουπ και θα ξεκινούν ανά μία ώρα από την είσοδο του Μουσείου με διάρκεια περίπου 20 λεπτών.

*Η φωτογράφηση του τρίτου ορόφου απαγορεύεται αυστηρά.

«Τα υλικά τα φτιάχνω μόνος μου. Φτιάχνω πράγματα με κόλλα και σκόνη. Όταν μαγειρεύεις σπίτι σου, δεν μαγειρεύεις καλύτερα από αυτά τα εστιατόρια ; Κάπως έτσι κάνω και εγώ. Το ατελιέ μου είναι σαν μουσείο. Μαγειρεύω και φτιάχνω μοναδικές συνταγές»

– Αλέκος Φασιανός

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

[email protected]

+30 2108819079

Νεοφύτου Μεταξά 15 και Χίου, 104 39 Αθήνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενικό εισιτήριο εισόδου : 10€

Μειωμένο εισιτήριο εισόδου : 7€ ( Φοιτητές, Νέοι έως 26 ετών, Εκπαιδευτικοί, Άνω των 65, Πολύτεκνοι, Ομάδες επισκεπτών των 20 ατόμων)

Εισιτήριο ελεύθερης εισόδου : 0 € ( Παιδιά και νέοι έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Κάτοχοι κάρτας ICOMOS, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί )

Εκτεταμένο εισιτήριο για πρόσβαση στο Alekos Fassianos Atelier : +3€ στο ατομικό εισιτήριο εισόδου.

ΩΡΑΡΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ Alekos Fassianos Atelier: 11.00-11.20, 12.00-12.20, 13.00-13.20, 14.00-14.20, 15.00-15.20

ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δευτέρα κλειστά

Τρίτη κλειστά

Τετάρτη 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Πέμπτη 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Σάββατο 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Κυριακή 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λευτέρης Παπαδόπουλος «Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό»

Η μεγάλη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στις 4 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Στο Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα (VIDEO)

Δεκάδες τα ευρήματα που μπορεί κανείς να δει σ’ ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά Μουσεία της Αττικής.

Το Πάσχα και τα έθιμά του

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου,...

Εμβολιασμός ενηλίκων: Σύμμαχος υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας

Ορισμένα από τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας απαιτούν αναμνηστικές δόσεις για να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας

Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις από την 1η Μαίου έως τις 2 Ιουνίου σε ολόκληρη την Αθήνα.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ και η ERGO Ασφαλιστική ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας και η ERGO Ασφαλιστική, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβολιασμός ενηλίκων: Σύμμαχος υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας

Ορισμένα από τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας απαιτούν αναμνηστικές δόσεις για να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ και η ERGO Ασφαλιστική ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας και η ERGO Ασφαλιστική, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους.