Οι 10 περιοχές της Αττικής που όλοι ψάχνουν σπίτι σήμερα

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από το Spitogatos Insights με τη συμμετοχή παραπάνω από 10.000 χρήστες του spitogatos.gr. Η ιστοσελίδα αυτή ασχολείται με αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα, με πάνω από 3 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες που βλέπουν περισσότερες από 100 εκατομμύρια σελίδες τον μήνα.

Οι χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα αυτοί αξιολόγησαν πού θα ήθελαν να μένουν στην Αττική και τα αποτελέσματα έδειξαν την Αθήνα, την Κάτω Γλυφάδα, την Νέα Σμύρνη, το Καλαμάκι, την Άνω Ηλιούπολη καθώς και το Κολωνάκι ως πιο κατάλληλες περιοχές για να διαμένει κανείς.

Οι χρήστες όπως φαίνεται από την έρευνα επιλέγουν την περιοχή για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας ανάλογα με κάποια χαρακτηρίστηκα.

Οι περιοχές που προσφέρουν υψηλή αίσθηση ασφάλειας

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι και η Άνω και Κάτω Γλυφάδα.

Πρόσβαση σε μεταφορές και διαθεσιμότητα πάρκινγκ

Η πρόσβαση σε ΜΜΜ αλλά και η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης αποτελούν δύο ακόμη σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του τόπου κατοικίας και αποκτούν διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ζωής που βρίσκεται κανείς όταν αναζητά κατοικία. Σε ό,τι αφορά την σύνδεση με τα ΜΜΜ, οι περιοχές που θεωρούνται πως προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στην Αθήνα είναι το κέντρο της Αθήνας, η περιοχή Πανόρμου, το κέντρο της Καλλιθέας, η πλατεία Αττικής, η περιοχή του Χίλτον, η Φωκίωνος Νέγρη, ο Άγιος Ελευθέριος και το κέντρο της Αργυρούπολης στα Νότια Προάστια της Αθήνας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές Νέα Παραλία, Αγία Τριάδα και Μαρτίου θεωρούνται αυτές με την καλύτερη πρόσβαση σε ΜΜΜ.

Η διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ αποτελεί μία πρόκληση για τους κατοίκους κυρίως των πυκνοκατοικημένων περιοχών. Οι περιοχές της Αττικής που έλαβαν τις υψηλότερες αξιολογήσεις με βάση αυτό το κριτήριο είναι το Πόρτο Ράφτη, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια Προάστια.

Πρόσβαση σε αγορές και επιλογές διασκέδασης

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των περιοχών με την καλύτερη πρόσβαση σε αγορές στην Αθήνα είναι το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο της Νέας Σμύρνης και του Παγκρατίου, η Άνω Κυψέλη-Ευελπίδων και η Φωκίωνος Νέγρη.

Η πρόσβαση σε επιλογές διασκέδασης και νυχτερινής ζωής αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο για την εξεύρεση κατοικίας. Με βάση αυτό το κριτήριο, στις 10 περιοχές με τις περισσότερες επιλογές διασκέδασης κατατάσσονται: η Κάτω Γλυφάδα, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το κέντρο του Παγκρατίου, η Νεάπολη Εξαρχείων, το κέντρο της Νέας Σμύρνης

Πρόσβαση σε πάρκα και σχολεία

Οι περιοχές που έλαβαν υψηλή αξιολόγηση για την πρόσβαση που προσφέρουν σε χώρους πρασίνου είναι τα Κάτω Ιλίσια, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το κέντρο της Αργυρούπολης και το Καλαμάκι στα Νότια Προάστια της Αθήνας, το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια.

Οι πιο φιλικές περιοχές της Ελλάδας για πεζούς και κατοικίδια

Οι δέκα πιο φιλικές προς τους πεζούς περιοχές σύμφωνα με τις γνώμες των χρηστών του Spitogatos είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Άνω Ηλιούπολη και το κέντρο της Νέας Σμύρνης στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

 

Πηγή: Ieidiseis

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.

Έκτακτα μέτρα σε 133 χιλιόμετρα εντός της Αττικής για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πότε κλείνουν οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος και ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για όσους θα κινηθούν στην Αθήνα.

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.