«Χρυσάφι» το πάρκινγκ στην Αθήνα | Πόσο κοστίζει μια θέση στάθμευσης (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, που αναλύει σε νέα έκθεση του το E- Real Estates, το 2019 οι μεταβιβάσεις θέσεων στάθμευσης αποτελούσαν το 2,09% (127 μεταβιβάσεις) του συνόλου των μεταβιβάσεων, το 2020 το 4,32% (137 μεταβιβάσεις), το 2021 το 5,32% (209 μεταβιβάσεις) του συνόλου, το 2022 το 5,16% (250 μεταβιβάσεις) επί του συνόλου και το 2023 το 4,08% με 226 μεταβιβάσεις. Το μέσο τίμημα ανά μεταβίβαση από 146€/τ.μ. που ήταν το 209 πλέον διαμορφώνεται στα 546€/τ.μ..

Θέση 24ωρης στάθμευσης στις καλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας αγγίζει και τα 250 ευρώ μήνα

Σήμερα, το κόστος μίσθωσης θέσης στάθμευσης σε επιχείρηση parking 24ωρης εξυπηρέτησης στις καλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας αγγίζει και τα 250€/μήνα, αν φυσικά βρεθεί «ελεύθερη» θέση μόνιμης διάρκειας.
«Η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης είτε προς ενοικίαση, είτε προς πώληση είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με το 2020. Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπως τα Άνω Πετράλωνα, Ακαδημία Πλάτωνος, Κουκάκι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Άνω Κυψέλη, Άγιος Ελευθέριος, Νεάπολη, Γουδή, Μετς – Καλλιμάρμαρο και Ά Νεκροταφείο, η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης από 10τμ-22τμ είναι σχεδόν μηδενική», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Πηγή/Επεξεργασία: Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων – Υπουργείο Οικονομικών / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates / Μεταβιβάσεις πλήρης κυριότητας

Οι περιοχές που καταγράφουν ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές πάρκινγκ

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου κλειστή θέση στάθμευσης 10τμ, το 2020, είχε ζητούμενη τιμή πώλησης 10.000€, ενώ σήμερα αγγίζει τις 20.000€.
Παρόμοια εικόνα με αυξήσεις που αγγίζουν το 90% στο Πεδίον Άρεως, όπου μια κλειστή θέση στάθμευσης 19τμ το 2020 είχε ζητούμενη τιμή πώλησης 20.000€, πλέον «εκτοξεύτηκε» στις 38.000€.

Η μικρότερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στη περιοχή του Λυκαβηττού. Το 2020, η ζητούμενη τιμή πώλησης κλειστής θέσης στάθμευσης 20τμ διαμορφωνόταν στις 60.000€, πλέον η ζητούμενη τιμή πώλησης αγγίζει τις 70.000€ – αύξηση της τάξεως του 16,67%.
Στους Αμπελόκηπους το κόστος μίσθωσης θέσης στάθμευσης 25τμ το 2020 ήταν 100€/μήνα και πλέον έχει αγγίξει τα 20€/μήνα καταγράφοντας αύξηση 100%. Παρόμοια η εικόνα και στο Γκύζη, όπου το μηνιαίο κόστος για θέση στάθμευσης 14τμ ήταν 80€/μήνα και πλέον αγγίζει τα 160€/μήνα.

«Θεωρούμε ότι λόγω του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας σχεδόν στο σύνολο των περιοχών του Δήμου Αθηναίων, οι μεταβιβάσεις και οι τιμές πώλησης των θέσεων στάθμευσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξάνονται συνεχώς, ενώ η διαθεσιμότητα θα καταγράφεται συνεχώς μειούμενη. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές νεόδμητων πολυκατοικιών που προσπαθούν να «βγάλουν» περισσότερες θέσεις στάθμευσης με στόχο τη μεμονωμένη πώληση τους», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Αναλυτικοί πίνακες για το πάρκινγκ και το κόστος

Πηγή: Ειρήνη Χατζόγλου / iefimerida

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρες περιπολίες σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου και Τουρκοβούνια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

LANGaware: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της διάγνωσης της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός έχει στα χέρια του την αποτίμηση του κινδύνου για την γνωστική εξασθένιση.

Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υπόγειο πάρκινγκ 7000 θέσεων στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.