Η μεγάλη υπογειοποίηση της Αθήνας | Πού γίνεται, ποια συνοικία αλλάζει (VIDEO)

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του υπογειοποιημένου τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στην περιοχή των Σεπολιών που θα αναβαθμίσει τόσο τον σιδηρόδρομο όσο και τη ζωή των κατοίκων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου με μήκος 2,36 χλμ. από τα οποία τα 1,91 χλμ. θα είναι υπογειοποιημένα. Θα ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και θα καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου θα συναντά τον νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Η σήραγγα θα περιλαμβάνει 4 γραμμές, έχοντας αφετηρία την οδό Σεπολίων και θα καταλήγει στην οδό Σιώκου με ενδιάμεση στάση την οδό Αγίου Μελετίου.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη επίγεια, και κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας-πρώτα ο Δυτικός διάδρομος που θα εξυπηρετεί την κίνηση των υπεραστικών συρμών και κατόπιν ο Aνατολικός που θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστιακών.

Το έργο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα απαιτητικό σε τεχνικό επίπεδο, καθώς το μέγιστο βάθος της σήραγγας θα είναι στα 19 μέτρα κάτω από το έδαφος, αλλά μόλις παραδοθεί θα αναβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, δεδομένου ότι θα προσφέρει την αναγκαία χωρητικότητα για την πύκνωση των δρομολογίων.

Παράλληλα, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, κυρίως λόγω της ουσιαστικής ενοποίησης του συνόλου της έκτασης της οδού που μέχρι σήμερα είναι διαχωρισμένη από το «φράγμα» του σιδηροδρόμου και της απόδοσης στη γειτονιά μιας κεντρικής νησίδας με δένδρα, θάμνους και ελεύθερους χώρους αναψυχής.

Τέλος, θα καταστούν ασφαλέστερες οι διελεύσεις πεζών και οχήματων, και θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό ο θόρυβος από τη διέλευση των συρμών.

Πηγή: carandmotor.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ