Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα με 1.6 εκ. ευρώ

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 1.65 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Βύρωνα Γ. Κατωπόδη.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Τα έργα προβλέπουν την ανακατασκευή χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα (ταρταν), καθώς οι εκτεταμένες φθορές που υπάρχουν σε συνδυασμό με την έντονη χρήση καθιστούν τους χώρους αυτούς ακατάλληλους και επικίνδυνους για τραυματισμό των αθλούμενων.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γ. Κατωπόδης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη τόσο για τη χρηματοδότηση του έργου όσο και συνολικά για τα έργα που έχουν γίνει από την Περιφέρεια στο Δήμο Βύρωνα, τα οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικά.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Κατωπόδη για την πολύ καλή συνεργασία και επισήμανε:

« Έχοντας ως πάγια προτεραιότητα τόσο την ασφάλεια των αθλούμενων όσο και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των αθλητικών χώρων της Αττικής, καθημερινά αποδεικνύουμε πως κάναμε πράξη τη δέσμευση μας να επενδύσουμε στην αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών υποδομών σε όλους τους Δήμους. Το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα μετά από χρόνια θα ξαναγίνει ασφαλές και σύγχρονο, με στόχο να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Βύρωνα και να χαίρονται τα αγαθά του αθλητισμού».

Τα έργα

Ειδικότερα τα έργα προβλέπουν:

α) Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου: παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, με την προμήθεια και τοποθέτηση προκαλλιεργημένου υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα σε έκταση συνολικού εμβαδού 8.325m2, την προμήθεια και τοποθέτηση συμπληρωματικών υλικών άρδευσης, την προμήθεια και τοποθέτηση συμπληρωματικών υλικών ώστε να προκύψει ολοκληρωμένο σύστημα αποστράγγισης και την προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος.

β) Σε ότι αφορά τον ελαστικό τάπητα(ταρτάν) : προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα συνολικής έκτασης 6.100m2 , αφού αποξηλωθεί πλήρως το υπάρχον ταρτάν και επιδιορθωθούν τοπικά τυχόν φθορές του ασφαλτοτάπητα υποδομής. Επιπρόσθετα προβλέπεται η τοποθέτηση πλαστικού κράσπεδου περιμετρικά του στίβου και η διαγράμμιση ώστε να είναι διακριτά τα κουλουάρ των αθλητών.

γ) σε απαραίτητες εργασίες στεγάνωσης τμήματος της κερκίδας ώστε να σταματήσει η εισροή υδάτων στους χώρους-αίθουσες γυμναστικής που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες και επίσης για την προστασία του οπλισμού από περαιτέρω διάβρωση.

Δ) σε προμήθεια – τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου: δύο τερμάτων αλουμινίου με δίκτυα, τεσσάρων σημαιών στα σημεία του κόρνερ με τις υποδοχές τους καθώς και πάγκων ΄΄στεγασμένων΄΄με καθίσματα τύπου ΄΄bucket΄΄ για τους αναπληρωματικούς παίκτες – δύο τεμάχια των 18 θέσεων και ένα των πέντε θέσεων για διαιτησία.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.

Έκτακτα μέτρα σε 133 χιλιόμετρα εντός της Αττικής για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πότε κλείνουν οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος και ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για όσους θα κινηθούν στην Αθήνα.

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.