1ο Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ | Νέα Θεσμοφόρια 

- Advertisement -

Ένας νέος, σύγχρονος και διαδραστικός θεσμός έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Αττική


Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και διαμέσου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», δημιουργεί το 1ο Φεστιβάλ Γαίας με σκοπό την ανάδειξη της σύνδεσης της Αττικής Γης και του πολιτιστικού στοιχείου με τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής και τον τουρισμό.

Το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο, σύγχρονο και διαδραστικό θεσμό που θα συνδέσει το φυσικό περιβάλλον και τη Γη της Αττικής με την ιστορία και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα θα συνδέσει την πορεία της Αττικής μέσα στο χρόνο με τη σύγχρονη ταυτότητα μίας δυναμικής, εξωστρεφούς μητροπολιτικής περιοχής.

Με νοηματικό σημείο εκκίνησης την αρχαία γιορτή των Θεσμοφοριών και το λαϊκό έθιμο των Πολυσπόριων της Ελευσίνας, το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια, έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό «πεδίο συνάντησης» μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της. Το φυσικό περιβάλλον, η οικολογία, η ιστορία και η  πλούσια πολιτιστική κληρονομιάς μπορούν να αποτελέσουν, σε συνδυασμό με το σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι, έναν δυναμικό, υπερτοπικό «πόλο» επισκεψιμότητας και ευρύτερα οικολογικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στις περιοχές όπου θα διοργανωθούν δράσεις και ειδικές εκδηλώσεις.

Μέσω του Φεστιβάλ, η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στην ανάδειξη:

  • της διασύνδεσης της ιστορικής Αττικής Γης και του πολιτιστικού στοιχείου με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό
  • των μοναδικών στοιχείων διαφοροποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων σύμφωνα με των διεθνών τάσεων ευεξίας & υγείας και προώθηση των πολλαπλών επιλογών αξιοποίησής τους στην διατροφική αλυσίδα του κοινού

καθώς και της προβολής της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του προορισμού της Αττικής.

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Αντικείμενο του Φεστιβάλ

Αντικείμενο του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος δράσεων ανάδειξης της Αττικής Γης και των αγροδιατροφικών προϊόντων της, βιωματικής εκπαίδευσης και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Αττικής. Το Φεστιβάλ Γαίας περιλαμβάνει:

  • δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα,
  • δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα με επίκεντρο τη γη της Αττικής,
  • δράσεις ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου της Αττικής καθώς και
  • δράσεις εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων με σύγχρονες τάσεις.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ 2023 θα υλοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής, από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Κερατσίνι, μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ ανέλαβε να υλοποιήσει, συντονίσει, προωθήσει η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», που έχει οριστεί και ως Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας Αττικής (Attica DMMO). Στο πλαίσιο του έργου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, έχει συγκροτηθεί Ομάδα Διαχείρισης Έργου (ΟΔΕ), που συμβάλλει στις ενέργειες σχεδιασμού, προγραμματισμού και παρακολούθησης της υλοποίησης του Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ 2023.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερα νέα σχετικά με τη διοργάνωση, τις δράσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.