Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Συγγρού

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει αδιάκοπα τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα.Οι συγκεκριμένες εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Αμβρόσιου Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Η δεύτερη φάση, αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από την οδό Αμβρόσιου Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στους Στήλους του Ολυμπίου Διός και θα ξεκινήσει, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας 100.000 m2 και συνολικού μήκους 7 km, ενώ οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 21.00 ́ έως 06.00 ́της επομένης.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων, και επισήμανε ότι: «Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις,η αναβάθμιση του οδοστρώματος, και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.