Κόντρα για τις… χημικές τουαλέτες Πατούλη – Δούρου!

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου 2022 όταν η παράταξη της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής είχε καταγγείλει ανοιχτά τον Γιώργο Πατούλη ότι άφησε 135 λαϊκές αγορές στην Αττική χωρίς χημικές τουαλέτες, κατηγορώντας τον ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, απαξιώνει τους επαγγελματίες, με στόχο να προχωρήσει λίγο αργότερα σε απευθείας ανάθεση, καλύπτοντας τις ανάγκες μόνο για 25 ημέρες.

Απάντηση στα όσα καταγγέλλει η παράταξη Δούρου, δίνει ο εντεταλμένος της διοίκησης Πατούλη, περιφερειακός σύμβουλος , αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σταύρος:

«Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να βγάζει ανακοινώσεις η κ. Δούρου για τις χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές” , αναφέρει και προσθέτει:
«Είναι μεγάλη υποκρισία να επικρίνει η κ. Δούρου τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας για το ζήτημα των χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές. Ξεχνά προφανώς πως εξαιτίας της η Περιφέρεια Αττικής οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τους προμηθευτές των τουαλετών με το αίτημα να τους καταβληθούν 270.000 ευρώ, πλέον των τόκων, καθώς η ίδια κατά την περίοδο της θητείας της ως Περιφερειάρχης δεν τους κατέβαλλε ποτέ τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί. Αυτό είχε ως συνέπεια να είναι επί έξι μήνες στον αέρα η σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης των τουαλετών στις λαϊκές και να επικρατεί τραγική κατάσταση.

Ο κ. Μελάς , επισημαίνει ότι στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Νίκο Πέππα και του Προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτου, εξετάστηκαν όλες οι δυνατές και άμεσες λύσεις.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του και αναφερόμενος στην θέση του Περιφερειάρχη δήλωσε:
«Ο κ. Πατούλης ζήτησε τη συνεργασία μας και θα την έχει ολόθερμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσωρινό πρόβλημα των χημικών τουαλετών. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι σε αντίθεση με το 2016 και το 2018 όπου εκλήθησαν οι πωλητές και οι προμηθευτές να καταβάλλουν το κόστος, ο Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι τα Σωματεία και οι πωλητές θα καλυφθούν εξολοκλήρου στην όποια δαπάνη τους για την αντιμετώπιση της πρόσκαιρης αυτής δυσκολίας. Έδωσε δε εντολή στον Αντιπεριφερειάρχη να παραστεί στην συνεδρίαση των εκπροσώπων των Σωματείων και να ενημερώσει προσωπικά τους πωλητές».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.