Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα με Κωστή Μαραβέγια

Ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί το κοινό να υποδεχτούν όλοι μαζί το νέο έτος, με εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από νωρίς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και εικαστικά παιχνίδια θα γεμίσουν την τελευταία ημέρα του χρόνου με χαρούμενες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στον πεζόδρομο της Πανόρμου. Λίγες ώρες αργότερα, το ραντεβού της Αθήνας ανανεώνεται και φέτος στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, όπου με φόντο την Ακρόπολη, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις, για τον εορτασμό της έλευσης της νέας χρονιάς.

Από την κεντρική εκδήλωση στο Θησείο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, που θα πλαισιώσει φέτος την εκρηκτική πολυπολιτισμική μουσική παράσταση του Κωστή Μαραβέγια. Το πρόγραμμα θα ανοίξει δυναμικά η Φιλαρμονική, για να ακολουθήσει η Συμφωνική Ορχήστρα με το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριό της.

maravellas

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος με την πληθωρική μουσική του έκφραση και την αστείρευτη διάθεση και θετική του ενέργεια υπόσχεται να παρασύρει το κοινό στο πιο χαρούμενο εορταστικό πάρτι της χρονιάς. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων και τον Μπάμπη Τσέρτο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 – 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Από τα Παιχνιδοκαμώματα.
12.00 – 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε το δεντράκι των ευχών! Από τα Παιχνιδοκαμώματα.
12.00 – 13.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise: Τα παιδιά καλούνται να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης των ξωτικών.
13.00 – 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Το μουσικό κουτί της Ανακυκλούπολης.
14.00 – 15.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις: Η  «Αγάπη», η ομορφότερη κούκλα με τις μαγικές ικανότητες είναι έτοιμη να βάλει τα παιχνίδια στα κουτιά και να ξυπνήσει τον Άη Βασίλη, για τη φετινή του παράδοση.

Πεζόδρομος Πανόρμου και Λαρίσης

12.00 – 14.00 «Άνθρωποι της πόλης!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη μας; Πώς περνάνε την ημέρα τους, πώς ντύνονται και πώς περπατούν; Χάρτινες ανθρώπινες φιγούρες δίνουν το ερέθισμα για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πορτρέτα με μικτές τεχνικές, που θα στολίσουν τον πεζόδρομο.

Κεντρική Σκηνή Θησείο – Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών

Εορτασμός παραμονής πρωτοχρονιάς
23.00 – 03.00 Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Κωστή Μαραβέγια.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Προσποιούνται υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και εξαπατούν πολίτες

Ζητούν από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων.

Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστροφή στη βάση» | Παρέμβαση για 6 ζητήματα του Δήμου

Τι απαντά στον Δούκα για το Λόφο του Στρέφη, αλλά για τις παραβάσεις νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.

Προς ψηφιοποίηση οι δημοτικές υποδομές στην Κηφισιά

Αδελφοποίηση του Δήμου Κηφισιάς με τον Δήμο Ruvo di Puglia της Ιταλίας και τον Δήμο Mislata της Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.