Το “κόσμημα” του Μάνου Χατζιδάκι

Την οικία του Μάνου Χατζιδάκι που βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου 17 στην Ξάνθη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι εργασίες αναπαλαίωσης του κτηρίου, στο οποίο γεννήθηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, έχουν ολοκληρωθεί ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται αυτό να επιπλωθεί. Ήδη έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια του μουσικού εξοπλισμού ενώ προκηρύχθηκε και η μεγαφωνική εγκατάσταση. Το κτήριο αποτελείται από τρεις συνολικά ορόφους, με τις εργασίες που έχουν γίνει στο εσωτερικό του να προσδίδουν ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα στον χώρο.

χατζιδακισ1

Κατά την επιθεώρηση των έως τώρα εργασιών ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η οικογένεια Χατζιδάκι διέμενε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, σύμφωνα με πολλαπλές μαρτυρίες της εποχής, ενώ υπάρχουν και συμβόλαια που επιβεβαιώνουν την παρουσία της οικογένειας στο κτήριο το οποίο άνηκε σε Εβραίο καπνέμπορα και πέρασε στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου μετά από κατάσχεση λόγω οφειλών. Όπως ανέφερε ο κ. Παυλίδης υπάρχουν μαρτυρίες ακόμη και για την ημέρα που γεννήθηκε ο Χατζιδάκις, ενώ αναζητούνται έπιπλα της οικίας τα οποία φαίνεται να έχουν διασωθεί και να τα έχουν στην κατοχή τους οικογένειες στην περιοχή.

χατζηδακις3

Στο κτήριο υπήρχε πιάνο, στο οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις έλαβε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής, από αρμένισα δασκάλα, ενώ στη συνέχεια στο κτήριο στεγάστηκαν υπηρεσίες του στρατού.

Πηγή: thrakitoday.com

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

Μεταξύ άλλων προτείνεται η παραμονή σε κλειστούς χώρους και η χρήση κλιματιστικού σε λειτουργία ανακύκλωσης.

Το τρόπαιο του Conference League στην Πλατεία Κοτζιά

Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία από το Δήμος Αθηναίων

Δράσεις Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας Με έναρξη ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων.

Ιστορικός Περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στην Αθήνα

Με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 πμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ