Φοιτητές του ΑΠΘ κέρδισαν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015″…

…που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία που δόθηκαν είναι:

  • «1st Prize Gold Medal Interarch, Catalogue and Honorary Diploma “Sensing spaces”» στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων: Φωτεινή Λιάκου και Ελευθερία Φατσέα με επιβλέποντες Καθηγητές τους Κ. Τσουκαλά και C. Conenna.
  • «Special Prize of the Rector of the University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy and Honorary Diploma Interarch “Domestic GoodsDepartment Store”» στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Θέμη Ιστατιάδη, Γιώργο Μερτζανίδη και Μιχάλη Φουντεδάκη, με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την Τ. Παπαδοπούλου και τον Υπ. Διδάκτορα, Παναγιώτη Χατζητσακύρη.
  • «Special Prize of the Union of Architects in Bulgaria- Gold Capital, Special Diploma and Honorary Diploma Interarch Living next to the lake”» στη Φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Ευγενία Χαραλαμπίδου με επιβλέποντες Καθηγητές τους Φ. Βαβύλη και Κ. Σακαντάμη.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ συμμετείχε επίσημα στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015”, με την Ομάδα των Καθηγητών του Τμήματος: Φανής Βαβύλη, Νίκου Καλογήρου και Νίκου Τσινίκα και με την επιλογή των παραπάνω εργασιών που βραβεύτηκαν στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής.

«Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για την αξιόλογη προσπάθεια και επιμέλεια και τους ευχόμαστε να έχουν ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις. Ευχαριστούμε την Καθηγήτρια Φανή Βαβύλη που επιμελήθηκε τη συμμετοχή μας στην Τριενάλε και τους Επιβλέποντες Καθηγητές για την υποστήριξη που επέδειξαν αναδεικνύοντας το Τμήμα μας στην παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015″» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Καλογήρου.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.