Basket League: Οκτάμηνος αποκλεισμός στον Τζέιμς Γκιστ

Με αποκλεισμό οκτώ μηνών τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Τζέιμς Γκιστ για τη χρήση ινδικής κάνναβης στην οποία είχε βρεθεί θετικός.

Η τιμωρία του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ ξεκινά από την ημέρα που λήφθηκε το πρώτο δείγμα, δηλαδή στις 5 Απριλίου. Ο αθλητής είχε ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια, αλλά πλέον η παραμονή του δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Η ανακοίνωση:

«Στον Gist James, καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως, ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.7.1 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για οκτώ (8) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος (5-4-2015).

β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.

γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.

ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία από το Δήμος Αθηναίων

Δράσεις Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας Με έναρξη ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων.

Ιστορικός Περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στην Αθήνα

Με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 πμ.

Το δρομάκι της Αθήνας που έχουν περπατήσει όλοι

Ήταν από τους φαρδύτερους δρόμους της αρχαίας Αθήνας.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τετάρτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ