Η UNESCO καταγγέλλει τις καταστροφές των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Η UNESCO καταγγέλλει ως έγκλημα πολέμου την βεβήλωση και καταστροφή των σπουδαίων μνημείων της ιστορικής Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Νιμρούντ, η οποία ιδρύθηκε πριν από 3.300 χρόνια, ήταν άλλοτε πρωτεύουσα της ασσυριακής αυτοκρατορίας και αποτελεί αρχαιολογικό κόσμημα του βόρειου Ιράκ.

Η UNESCO προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και απευθύνει κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει ο εφιάλτης της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ.

«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Η εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί έγκλημα πολέμου, και καλώ όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους της περιοχής να αντιταχθούν σε αυτή τη νέα βαρβαρότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα.

Η ίδια δήλωσε πως «προσέφυγε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το ζήτημα αυτό» και κάλεσε «το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να ενώσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει αυτή την καταστροφή».

Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε την Πέμπτη να καταστρέφει με μπουλντόζες τα ασσυριακά ερείπια της Νιμρούντ, μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση από τους τζιχαντιστές του βίντεο-σοκ στο οποίο καταστρέφουν προϊσλαμικά γλυπτά ανεκτίμητης αξίας στο βόρειο Ιράκ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.