Αλεπού κατέβηκε στο κέντρο της Κυψέλης!

Την έκπληξη των κατοίκων της περιοχής της Κυψέλης προκάλεσε η εμφάνιση μιας αλεπούς η οποία «απολάμβανε» την βόλτα της – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – κοντά στην πλατεία Σάουμπερτ μπροστά από το σχολείο της περιοχής, ενώ άλλες μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι έχουν εντοπίσει το συγκεκριμένο τετράποδο ακόμα και στην… Πατησίων, περιγράφοντάς την ως αρκετά ήρεμη, αλλά εμφανώς τρομαγμένη!

Η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα μεταξύ των περιοίκων με πολλούς εξ αυτών να εκφράζουν την απορία τους και ορισμένοι να ισχυρίζονται ότι την έχουν ξαναδεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, με αδιάψευστο μάρτυρα την φωτογραφία που πρόλαβε και τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κάτοικος της περιοχής.

Αλεπού στην Κυπριάδου
Η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η αλεπού…

Μετά το αρχικό μούδιασμα κάτοικοι ενημέρωσαν τις αρχές του δήμου με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο για την ύπαρξη τουλάχιστον είκοσι αλεπούδων τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή άνω Πατήσια, Γαλάτσι και Ν.Φιλαδέλφεια, οι οποίες – τις βραδινές κατά κύριο λόγο ώρες – μπαίνουν στον αστικό ιστό προς αναζήτηση τροφής.

Κάτοικοι της Κυψέλης με γνώση της ιστορίας της περιοχής υπενθυμίζουν σε όσους παραξενεύονται για την ύπαρξη αλεπούδων στην περιοχή ότι μόνο τυχαία η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται «Αλεπότρυπα», όπου πριν από αρκετές δεκαετίες ήταν εξοχή γεμάτη κτήματα και αγρούς με τα συμπαθή τετράποδα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας…

Αλεπούδες στην πόλη!

Από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» εξηγούν ότι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη η ολοένα και πιο συχνή εμφάνιση αλεπούδων στις πόλεις, αφού πρόκειται για ευφυέστατα και ιδιαίτερα προσαρμοστικά ζώα, και οι πόλεις μας τους παρέχουν πλέον ασφάλεια και εύκολο φαγητό.

Μάλιστα η «ΑΝΙΜΑ» δέχεται κατά καιρούς αρκετά τηλεφωνήματα, από ανθρώπους που είτε ανησυχούν για τις αλεπούδες είτε για τα παιδιά τους, τις γάτες ή τα σκυλιά τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μέλη του Συλλόγου έχουν κληθεί να εντοπίσουν και να «συλλάβουν» μια αλεπού σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Χαιδάρι, σύνορα με Αιγάλεω / ΑΝΙΜΑ
Μέγαρο COSMOTE / ΑΝΙΜΑ
Αγία Παρασκευή / ΑΝΙΜΑ
Μυτιλήνη / ΑΝΙΜΑ
Περισσός / ΑΝΙΜΑ

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.