Η Ε.Ε και η Google δεν τα πάνε καλά

Οι σχέσεις της Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι οι καλύτερες καιρό τώρα, με την δεύτερη να έχει βάλει τη Google στο μικροσκόπιο και να την ερευνά για μονοπωλιακές τακτικές.

Το τελευταίο «επεισόδιο» ήταν με την ΕΕ να την αναγκάζει να αφαιρεί links από την μηχανή αναζήτησης για όσους επιθυμούσαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη λήθη.

Σύμφωνα με τις Financial Times όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google, θα ζητήσει η μηχανή αναζήτησης του τεχνολογικού γίγαντα να διαχωριστεί από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Οι Ευρώπη δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη τα τελευταία χρόνια για την ολοένα αυξανόμενη κυριαρχία της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών στη βιομηχανία του ίντερνετ και ψάχνει τρόπο να τις περιορίσει.

Ωστόσο μια δημόσια έκκληση για διαχωρισμό των εργασιών της δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα διότι το Κοινοβούλιο δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία, αλλά με την κίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στην Κομισιόν να δράσει αναλόγως.

Ανταγωνιστές όπως Yelp και άλλοι μικρότεροι της Google, έχουν ισχυριστεί ότι η εταιρεία δεν τους προβάλει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.