Μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Ματαιώθηκε ο αγώνας Παναθηναϊκου – Ολυμπιακού

Οι σκηνές ντροπής και αίσχους «χτύπησαν» και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Super League δεν διεξήχθη. Η απόφαση του διαιτητή Παππά, πάρθηκε για λόγους ασφαλείας και ήρθε ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων επεισοδίων, αλλά και των όσων συνέβησαν τόσο κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και κατά την είσοδο της πειραϊκής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και να μην ξαναβγούν για ζέσταμα.

Η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι των «αιωνίων» για λόγους ασφαλείας εξόργισε μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αρχικά εκτόξευσαν φωτοβολίδες και καρέκλες από την εξέδρα και στη συνέχεια έσπασαν τα κιγκλιδώματα από τη θύρα 13 και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στο κέντρο του οποίου είχαν παραταχθεί οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολούθησε πραγματικός πανικός στις εξέδρες. Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον αρμόδιο υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία

Παραιτείται ο Γιάννης Αλαφούζος

Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πως θα εισηγηθεί την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Είπε συγκεκριμένα: «Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτησή μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

 

Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από… καρέκλα 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν δέχτηκε χτύπημα από καρέκλα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εντός του γηπέδου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι «αιωνίων» της 11ης αγωνιστικής της Super League που δεν ξεκίνησε ποτέ, για λόγους ασφαλείας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο -έχοντας ήδη χάσει τις αισθήσεις του- στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραμένει για νοσηλεία.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού, προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή την ανησυχία και το ενδιαφέρον του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως για να μάθει για την κατάσταση της υγείας του και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Τον αστυνομικό επισκέφτηκε στο 401 νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν λήξει.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.