Τρεις συγκλονιστικοί μονόλογοι επανέρχονται στο Θέατρο Μεταξουργείο

[dropcap size=big]M[/dropcap]ε δύο παραγωγές πολύ επιτυχημένες κάνει έναρξη τη φετινή σεζόν το Θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά. Πρόκειται για τους δύο μονολόγους του Βασίλη Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϊ και ο Κύριος Μάκης», ενσωματωμένους σε μια ενιαία παράσταση με την Άννα Βαγενά και τον Νίκο Ορφανό, καθώς και τη συγκλονιστική «Αγγέλα Παπάζογλου» που εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Άννα Βαγενά αναφέρει για το «Το μπουφάν της Χάρλεϊ»: «Η γυναίκα τoυ Μπουφάν της Χάρλεϊ για μένα είναι ακόμη μια σπαρακτική ηρωίδα, που έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες ηρωίδες που είχα την τύχη να ερμηνεύσω (τη Λενάκι του Γάμου, την Αγγέλα Παπάζογλου, τη Ρήνα στο Γάλα, τη Μαντάμ Ρόζα στο Η Ζωή μπροστά σου κ.ά.)

Η γυναίκα αυτή, μια μάνα μιλάει σε έναν εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς και είναι σα να μιλάει στα παιδιά όλου του κόσμου. Το κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη είναι το ίδιο δυνατό και συγκλονιστικό με το Γάλα. Είναι ένα κείμενο που με εκφράζει απόλυτα και αισθάνομαι τυχερή που θα το ερμηνεύσω στη σκηνή του Θεάτρου Μεταξουργείο, σε μια ενιαία παράσταση με το άλλο εξίσου συγκλονιστικό μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη, Ο Κύριος Μάκης σε ερμηνεία Νίκου Ορφανού.»

Ο Νίκος Ορφανός αναφέρει για τον «Ο Μάκη» που ερμηνεύει και σκηνοθετεί:

«Ο κύριος Μάκης και οι εθνικές μας ενοχές. Ο Μάκης είναι γέροντας. Ανιδιοτελής, αγωνιστής του παλιού καιρού, διαψευσθείς και πλέον μόνος. Για την ακρίβεια μοναχικός. Συνομιλεί με ένα χρυσόψαρο, καθώς ουδείς άλλος τον ακούει. Ο Μάκης είναι εκτός εποχής. Δε μπορεί να διακρίνει πια τους “αντιπάλους”, τους αισθάνεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και καθώς δεν έχει χρόνο, απελπίζεται εύκολα και κάνει μια ηρωική έξοδο, όπως δεν την κατάφερε τότε, στις μέρες του μεγάλου αγώνα.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης δημιουργεί έναν έξοχο χαρακτήρα, που στον πυρήνα του βρίσκονται τα ενοχικά μας σύνδρομα: στη στάση μας απέναντι στους γονείς μας, στην κομματική μας ιδεολογία, στις σχέσεις με τα παιδιά μας και πάνω από όλα στον έρωτα, ίσως τη μόνη τελικά επανάσταση που ακόμα διαρκεί και αξίζει.

Ως ηθοποιός νεότερος του ήρωα, αναγκαστικά επικεντρώνω σκηνοθετικά την παράσταση στο σεβασμό του κειμένου και στα αισθήματα του Μάκη, τα οποία, αν υποκαταστήσουμε κατ’ αντιστοιχία τα βιώματά του με τα δικά μας, θα βλέπαμε πόσο Μάκης μπορούμε να γίνουμε όλοι και πόσο εν τέλει μας αφορά ο αγώνας της προηγούμενης γενιάς να υπάρξει με σεβασμό στην ιλλιγιωδώς καταρρέουσα εποχή μας.»

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου για 20 παραστάσεις.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Η «Αγγέλα Παπάζογλου» που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από την Άννα Βαγενά γεμάτο Ελλάδα σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα και Άννας Βαγενά θα κάνει έναρξη την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή: «Αγγέλα Παπάζογλου» στις 21:00
Σάββατο: «Το μπουφάν της Χάρλεϊ και ο Κύριος Μάκης» στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

Εισιτήρια για τις παραστάσεις του θεάτρου «Μεταξουργείο» προπωλούνται:
– Ταμείο Θεάτρου Μεταξουργείο, τηλ. 210-5234382

www.viva.gr, 11876 /Καταστήματα Public, www.public.gr /Παπασωτηρίου
Seven Spots /IANOS /RELOAD /Media Markt

Πηγή: in.gr

Share it!
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός για την Πλάκα μετά το καλοκαίρι: τι αλλάζει τον Σεπτέμβριο

Η πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας με τον ρυθμό του φθινοπώρου

Σε Red Code σήμερα η Αττική – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Στην κατηγορία κινδύνου 4 παραμένουν Αττική και Εύβοια – Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Άγιοι Ανάργυροι: Εκεί όπου η Αθήνα παραμένει ακόμη γειτονιά

Από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και την Ελιά του Πεισίστρατου μέχρι τα Μυκονιάτικα και το Πάρκο Τρίτση, μια διαδρομή σε μια γειτονιά που οι περισσότεροι Αθηναίοι γνωρίζουν ως όνομα, αλλά σπάνια ως προορισμό.

Γιατί η κεραμική έγινε η νέα αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων

Από τον τροχό μέχρι το πλάσιμο με τα χέρια, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας στρέφονται στον πηλό αναζητώντας μια δραστηριότητα μακριά από τις οθόνες — και η πόλη διαθέτει πλέον αρκετά στούντιο για να τους φιλοξενήσουν

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για δωρεάν άθληση στον Πανελλήνιο

Κολύμβηση, pilates, yoga, χορός, πολεμικές τέχνες και Tai Chi περιλαμβάνονται στα προγράμματα – Πώς υποβάλλεται η αίτηση και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Οδηγός για το Κολωνάκι: αξιοθέατα, καφέ και βόλτα

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές του κέντρου, βήμα προς βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Εκεί όπου η Αθήνα παραμένει ακόμη γειτονιά

Από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και την Ελιά του Πεισίστρατου μέχρι τα Μυκονιάτικα και το Πάρκο Τρίτση, μια διαδρομή σε μια γειτονιά που οι περισσότεροι Αθηναίοι γνωρίζουν ως όνομα, αλλά σπάνια ως προορισμό.

Γιατί η κεραμική έγινε η νέα αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων

Από τον τροχό μέχρι το πλάσιμο με τα χέρια, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας στρέφονται στον πηλό αναζητώντας μια δραστηριότητα μακριά από τις οθόνες — και η πόλη διαθέτει πλέον αρκετά στούντιο για να τους φιλοξενήσουν

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για δωρεάν άθληση στον Πανελλήνιο

Κολύμβηση, pilates, yoga, χορός, πολεμικές τέχνες και Tai Chi περιλαμβάνονται στα προγράμματα – Πώς υποβάλλεται η αίτηση και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται