Αισχύλεια 2015: πλήθος εκδηλώσεων στο ατμοσφαιρικό Παλαιό Ελαιουργείο

[dropcap size=big]T[/dropcap]α Αισχύλεια 2015, που διοργανώνει με συνέπεια ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, στο ατμοσφαιρικό Παλαιό Ελαιουργείο, σηκώνουν ξανά αυλαία με το κυρίως πρόγραμμά τους που ξεκινά στις 28 Αυγούστου και περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του φεστιβάλ είναι να αγκαλιάσει και να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης στις πιο ευγενικές τους μορφές.

Το Φεστιβάλ έλαβε πρόσφατα μια σημαντική διάκριση και αναγνώριση, καθώς μπήκε στη λίστα με τα τιμώμενα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και του απονεμήθηκε το λογότυπο της EFFE για το 2015-2016, ένα σημαντικό γεγονός που εντάσσει τα «Αισχύλεια» σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο φεστιβάλ, το διεθνοποιεί ακόμα περισσότερο και κάνει πιο ισχυρή την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση και την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ, την έντονη συμμετοχή της κοινωνίας στις δράσεις του και την βαθιά προσήλωση στην υπηρεσία των τεχνών.

Και φέτος τα Αισχύλεια λαμβάνουν διεθνή χαρακτήρα με την παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης «I/E Elefsis» από τον Λιβανέζο, σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρισμένο, καλλιτέχνη Tarek Atoui, σε επιμέλεια της ομάδας locus athens, που θα εγκαινιασθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 11 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα project ήχου απαρτιζόμενο από ηχογραφήσεις και performances, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Tarek Atoui αποκλειστικά για την Ελευσίνα από κοινού με τον Chris Watson και τον Alexandre Guirkinger, συνεργάτες του Atoui σε πρόσφατες σημαντικές δουλειές. Στο project θα συμμετέχουν έλληνες και ξένοι μουσικοί, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις διαφορετικές performances που θα πραγματοποιηθούν στις 3/9 ,12/9 και 11/10. Συγκεκριμένα οι performances που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι οι εξής:

  • 3/9: 21:00 Tarek Atoui
  • 12/9: 21:00 Tarek Atoui & Acte Vide (Δανάη Στεφάνου, Γιάννης Κοτσώνης) &
  • ARTéfacts ensemble (Θοδωρής Βαζάκας, Μάριος Δαπέργολας, Σπύρος Τζέκος) & Πάνος Αλεξιάδης
  • 11/10: 18:00 Tarek Atoui & Chris Watson & KK Null

    Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει οκτώ θεατρικές παραστάσεις: τους  «Πέρσες» του Αισχύλου από το θίασο Baumstrasse Δρόμος με δέντρα στο πλαίσιο του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα (28/8), τις «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (30/8), την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) στις 2/9, τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (5/9), την παιδική παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (10/9), τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου από το Εθνικό Θέατρο (13/9). Τέλος, η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει στις 20 Σεπτεμβρίου το έργο του Σαίξπηρ «Όλος ο κόσμος μια σκηνή».

    Το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει οκτώ συναυλίες: η Σαβίνα Γιαννάτου θα εμφανισθεί στις 29 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, σε μια βραδιά υπό το φως της πανσελήνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ακολουθούν: Θανάσης Παπακωνσταντίνου (31/8), Γιώτα Νέγκα – Θέμης Καραμουρατίδης (4/9), Monika (7/9), M.O.T.He Trio (8/9), Πάνος Μουζουράκης και Πένυ Μπαλταζή (9/9), Έλλη Πασπαλά και Vassilikos (11/9), Ελεονώρα Ζουγανέλη (16/9).

    Επίσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κινηματογραφικές προβολές επιλεγμένων ταινιών Ελλήνων σκηνοθετών:

  • 24/8 «Ξενία» του Πάνου Κούτρα
  • 25/8 «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου
  • 26/8 «Το προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη
    «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ
  • 27/8 «Η έκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα
  • 17/9 «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά
  • 18/9 «Ηλέκτρα» του Πέτρου Σεβαστίκογλου
  • 19/9 «Amore mio» του Χρήστου Δήμα
  • 21/9 «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα
    Θερινός Κινηματογράφος – Παραλία Ελευσίνας

    Οι προβολές ξεκινάνε στις 20:30 με εισιτήριο: 5€

    Στο εικαστικό του πρόγραμμα το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα την έκθεση In Flux που θα εγκαινιασθεί την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος και θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτωβρίου. Η έκθεση In Flux συγκεντρώνει μια ομάδα διεθνών καλλιτεχνών, το έργο των οποίων αντανακλά την τρέχουσα καταστασιακή ρευστότητα. Επίσης στις 6 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η εικαστική «Έλευση-χώρος-χρόνος-ενέργεια» που παρουσιάζει η Αιμιλία Μπουρίτη. Το έργο είναι μία εγκατάσταση που συνοδεύεται από βίντεο και μία εικαστική δράση η οποία αφορά την πόλη της Ελευσίνας και συγκεκριμένα το βιομηχανικό της τοπίο. Διάρκεια ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα 6 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιασθεί και η έκθεση «40 χρόνια Αισχύλεια» με ντοκουμέντα από την ιστορία του θεσμού, που θα φιλοξενηθεί στο Διοικητήριο στο Παλαιό Ελαιουργείο ως τις 30 Οκτωβρίου.

    Στο πλαίσιο της επιτυχημένης διοργάνωσης «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» η οποία είναι μέρος των Αισχυλείων και πραγματοποιήθηκε 11-26 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο ανέβηκαν εννέα θεατρικές παραστάσεις που συνοψίζουν ενδιαφέρουσες, νέες τάσεις και αξιόλογες προτάσεις στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

    Εξακολουθώντας τη φιλική πολιτική στην τιμή των εισιτηρίων τα Αισχύλεια 2015 προσφέρουν εισιτήριο 5 ευρώ για την κάθε παράσταση και κάρτα διαρκείας αξίας 20 ευρώ για την παρακολούθηση όλων των παραστάσεων της διοργάνωσης Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία.


    Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

  • -28/8: «Πέρσες»
  • -29/8: Σαβίνα Γιαννάτου
  • -1/9 & 3/9 & 6/9: Εγκαίνια εκθέσεων
  • -8/9: ΜΟΤHe Trio
  • 10/9: «Παραμύθι χωρίς όνομα»
  • -15/09: Παρουσίαση Βιβλίου
  • -20/9: «Ολος ο κόσμος μια σκηνή»
  • -23/9: Παρουσίαση τόμου «40 χρόνια Αισχύλεια»

    Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας

    Ώρα έναρξης: 20:30
    Εισιτήρια: 12€ – Φοιτ. 5€ Κάρτες διαρκείας για όλες τις παραστάσεις: Ομαδική 120ευρώ – Ατομική 40 ευρώ – Φοιτητική 30 €

Πληροφορίες από: in.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ολυμπιακή φλόγα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η διαδρομή στις γειτονιές της Αθήνας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο Πεντάγωνο.

Κλείνει για 48 ώρες ο σταθμός του μετρό «Νίκαια»

Θα γίνουν εργασίας για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Πρoστατευμένο: Η επανάσταση του Internet και η δέσμευση στην καινοτομία

Ξεχωριστή η συνεργασία του με τον αστέρα του NBA Jimmy Butler. Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο διάσημος μπασκετμπολίστας στο YouTube υπό τον τίτλο «Butler vs Butler» ήταν η απόλυτη δοκιμασία για τον… δικό μας μπάτλερ.

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρoστατευμένο: Η επανάσταση του Internet και η δέσμευση στην καινοτομία

Ξεχωριστή η συνεργασία του με τον αστέρα του NBA Jimmy Butler. Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο διάσημος μπασκετμπολίστας στο YouTube υπό τον τίτλο «Butler vs Butler» ήταν η απόλυτη δοκιμασία για τον… δικό μας μπάτλερ.

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.