Ελλείψεις φαρμάκων στα μισά φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Ελλείψεις φαρμάκων, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, έχει το 50% των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, λόγω των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Κυριάκο Θεοδοσιάδη.

«Λόγω της έλλειψης ρευστότητας, τα φαρμακεία της πόλης δηλώνουν μερική έως πλήρη αδυναμία στην προμήθεια των φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι οι προμηθευτές μας δεν δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται στα 170 εκατομμύρια τον μήνα, από τον Φεβρουάριο και μετά, συν άλλα 30 εκατομμύρια από παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη, που χρονολογούνται από το 2011 και το 2012», εξηγεί ο κ. Θεοδοσιάδης.

Ο ΦΣΘ έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση την Τετάρτη 3 Ιουνίου προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ έχουν δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να αντέξουμε την παραμικρή καθυστέρηση στις, ήδη εκπρόθεσμες, οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ούτε την αβεβαιότητα για την πορεία των πληρωμών μας, που για τους φαρμακοποιούς αντιστοιχούν σε ό,τι σημαίνει ο μισθός για τους υπαλλήλους», καταλήγει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λαμία: Τρόμος για ηλικιωμένη – Ανήλικος την άρπαξε από τον λαιμό

Λαμία: Ο ανήλικος δράστης άρπαξε την ηλικιωμένη γυναίκα από το λαιμό μέσα στο σπίτι...

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι λήστεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια μετέβησαν οι γονείς της 21χρονης, ζητώντας να αλλάζει το κατηγορητήριο για...

Συγκλονίζει η κατάθεση μάρτυρα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Πώς περιγράφει μάρτυρας την κατάσταση την μοιραία νύχτα που έχασε τη μητέρα του στην...

Στα δικαστήρια οι γονείς της Έμμας: Ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας – «Ο 26χρονος βγήκε για να...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ