Connect with us

VIRAL

8 ασυνήθιστες μαμάδες στη φύση

Όσο και αν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα πιο παράξενα να συμβαίνουν στη φύση, και ειδικότερα στο ζωικό βασίλειο, δεν είναι λίγες οι φορές που μια εικόνα μάς αφήνει κυριολεκτικά άφωνους.

Γιατί πώς αλλιώς να περιγράψει κάποιος αυτό που αισθάνεται όταν βλέπει, για παράδειγμα, μια τίγρη να έχει υιοθετήσει τρία γουρουνάκια ή μια χιμπατζίνα να φροντίζει ένα ορφανό γατάκι; 10 ασυνήθιστες “μαμάδες” στη φύση παίρνουν υπό την προστασία τους “μωρά” που δεν είναι καν δικά τους, και το σημαντικότερο; Τα φροντίζουν και τα περιποιούνται καλύτερα από τα “παιδιά” τους.

mommy6

Η Katjinga είναι μια 8χρονη αξιαγάπητη σκύλα που ζει με τους ιδιοκτήτες της σε ένα αγρόκτημα στη Γερμανία, φροντίζοντας εδώ και λίγους μήνες ένα νεογέννητο χοιρίδιο που βρέθηκε ολομόναχο ανάμεσα στα δέντρα του κτήματος. “Η μητέρα του αγνοείται και το βρήκαμε ετοιμοθάνατο. Η Katjinga το πήρε αμέσως υπό την προστασία της!”, λέει ο κ. Roland Adam, υπερήφανος ιδιοκτήτης του σκύλου.

mommy10 (1)

Τρία μικρά γουρουνάκια ξεκουράζονται δίπλα στη θετή μητέρα τους, τη Sai Mai, μια 8χρονη τίγρη, που ζει στο Sriracha Tiger Zoo στην Ταϊλάνδη. “Τα φροντίζει σαν να είναι δικά της και απολαμβάνει το παιχνίδι μαζί τους από την πρώτη κιόλας στιγμή”, λέει ο υπεύθυνος του Ζωολογικού Κήπου.

mommy9

Το μικρό ελαφάκι που βλέπετε ήταν τυχερό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί διασώθηκε από τις πλημμύρες ενός ποταμού στη Νότια Κορέα, όταν ένας γεωργός το είδε να παλεύει με τα ορμητικά νερά και δεύτερον επειδή το θηλυκό σκυλί του διασώστη έγινε αμέσως η θετή μητέρα του ελαφιού, θηλάζοντάς το με μεγάλη τρυφερότητα!

mommy8

Η Isabella είναι ένα Golden retriever από το Κάνσας που ανέλαβε να αναθρέψει τρία λευκά τιγράκια Βεγγάλης σαν δικά της, όταν ο Tom Harvey και η σύζυγός του Allie -ιδιοκτήτες Ζωολογικού Κήπου- τα έφεραν στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους σταμάτησε να τα θηλάζει 15 ώρες μετά τη γέννησή τους. “Η Isabella μόλις είχε γεννήσει 6 κουτάβια και παρόλα αυτά δεν έδειξε καμία δυσαρέσκεια. Το αντίθετο, μάλιστα. Ανέλαβε το θηλασμό τους σαν πραγματική μητέρα και τα έσωσε κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο”, λέει ο Tom.

mommy4

Η Koko ζει στο “Gorilla Foundation” στις ΗΠΑ, έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση με τις γάτες. Έτσι όταν η εθελόντρια Janis Turner πήγε να επισκεφθεί τη γοριλίνα φέρνοντας μαζί της ένα αδέσποτο γατάκι που είχε βρει στο δρόμο, η Koko ανέλαβε τη φροντίδα του εξ ολοκλήρου. Είναι, μάλιστα, τόσο στενή η σχέση των δύο που δεν αποχωρίζονται στιγμή η μία την άλλη!

mommy3

Η Laska είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση θηλυκού σκύλου, που ανέλαβε να μεγαλώσει δύο μωρά αγριογούρουνα που βρέθηκαν ετοιμοθάνατα στη φάρμα της οικογένειας, λίγο πιο έξω από το Αμβούργο της Γερμανίας. “Τα μωρά ήταν εντελώς παγωμένα όταν τα έφερα στο σπίτι και ήμουν σίγουρος ότι θα πέθαιναν. Όμως η Laska ήξερα καλά τι να κάνει. Έμενε ξάγρυπνη όλη νύχτα για να τα ζεσταίνει, τα καθάριζε με τη γλώσσα της και έπαιζε μαζί τους. Είναι μια αξιοθαύμαστη μητέρα!”, λέει ο κ. Heckers, ιδιοκτήτης της Laska.

mommy2

H Tita είναι μια απίθανη γάτα που ζει στην Κολομβία και ανήκει στον Ruben Gaviria, ο οποίος πρέπει να είναι πολύ περήφανος γι’ αυτήν. Ο λόγος; Ανέλαβε να θηλάζει έναν σκίουρο που βρέθηκε τραυματισμένος σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της οικογένειας παράλληλα με το γατάκι της. Όσο για το παιχνίδι; “Και οι τρεις μαζί απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές”, λέει ο Ruben.

mommy7

Όταν το δέντρο που ζούσαν αυτά τα τρία μωρά σκιουράκια κόπηκε από τους ξυλοκόπους, η Pixie από τη Νότια Καρολίνα (το μαύρο κανίς που βλέπετε) ήταν εκεί για να βοηθήσει. Έχοντας ακόμη γάλα, μετά τον τοκετό της λίγους μήνες νωρίτερα, η Pixie άρχισε αμέσως να θηλάζει τους σκίουρους χωρίς κανέναν δισταγμό. Τους ανέθρεψε για 3 εβδομάδες μέχρι να δυναμώσουν, δείχνοντας παράλληλα μεγάλη τρυφερότητα και αγάπη.