Connect with us

STORIES

Καινοτόμες λύσεις από την Κόρινθο

Η LPS – Consultants πρόσφατα εκπροσώπησε το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Agrofood Expo 2015

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, όσες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να παραμείνουν σε λειτουργία, αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στις μεθόδους που ακολουθούν ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μιας εποχής που η έννοια της παγκοσμιοποίησης δεν αποτελεί πια όραμα και θεωρία, αλλά γεγονός και καθημερινότητα καθιστώντας την εξοικείωση με νέες επιχειρησιακές πρακτικές και εργαλεία, μονόδρομο.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτών των πιέσεων προσπαθώντας με περιορισμένα μέσα να επιτύχουν συμφέρουσες συμφωνίες με πελάτες & προμηθευτές του εξωτερικού, να περιορίσουν τα κόστη τους, να βρουν οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους να αποθηκεύσουν και να διανέμουν τα προϊόντα τους με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Η κάλυψη της ανάγκης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για πραγματικές λύσεις και ουσιαστική καθοδήγηση αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργία μιας ομάδας που στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αποκλειστικά κομμένων και ραμμένων στις ανάγκες κάθε επιχείρησης για τους τομείς των Προμηθειών, Logistics & Οργάνωσης Παραγωγής.

H LPS Consultants, όπως ονομάζεται, αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα καθώς αντίστοιχες υπηρεσίες συναντάμε ως τώρα σε μεγάλες εταιρείες Συμβούλων, που κοστίζουν αρκετά ενώ συχνά οι προτάσεις τους παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο. Στην περίπτωση της LPS συνδυάζοντας εργαλεία τεχνολογίας, εμπειρία & ευελιξία, δίνονται πραγματικές & ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με την επιχείρηση ενώ σημαντικό σημείο αποτελεί και το γεγονός ότι η αμοιβή τους αποτελεί συνήθως ένα μέρος του οικονομικού οφέλους που θα έχει η επιχείρηση από την συνεργασία, εκμηδενίζοντας έτσι το κόστος των υπηρεσιών τους.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Κόρινθο, ενώ υπάρχουν γραφεία στην Αθήνα αλλά και στην Κύπρο. Ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε η Κόρινθος ως έδρα της εταιρείας, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια και εμπνευστή της LPS – Consultants κα Σύλβια Καραντάνη δεν είναι μόνο η αγάπη της για την περιοχή λόγω καταγωγής αλλά και η επιθυμία της να τονίσει το γεγονός ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται δεν παρουσιάζουν γεωγραφικούς περιορισμούς και μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η LPS – Consultants πρόσφατα εκπροσώπησε το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας σε συναντήσεις γνωριμίας και ανάπτυξης συνεργασιών με διεθνή Ευρωπαϊκά δίκτυα και επιχειρήσεις που διοργανώθηκε στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Agrofood Expo 2015 ενώ συνδιοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Επιτυχημένες Διαπραγματεύσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου στο Λουτράκι, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η LPS εκπροσώπησε το Corinthian Cluster (Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας) σε εκδήλωση δικτύωσης ευρωπαϊκών clusters…

Posted by LPS Consultants – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων on Thursday, May 14, 2015

PEOPLE

Η πιο όμορφη… κυτταρίτιδα!

Επαγγελματίας μπαλαρίνα δείχνει την κυτταρίτιδα της και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Η εικόνα του σώματος πάντα απασχολούσε τις περισσότερες γυναίκες. Με πρότυπα ομορφιάς και fashion icons, κυρίως μέσω των social media, να επηρεάζουν την κρίση μας, πολλές γυναίκες νιώθουν άσχημα καθώς δεν μπορούν να αγγίξουν το «τέλειο». Μια γυναίκα, ωστόσο, είχε το θάρρος να δείξει πώς είναι να έχεις φυσικές ατέλειες στο σώμα ενώ η δουλειά της στηρίζεται σε αυτό. Η Kylie Shea είναι μια δυνατή και όμορφη επαγγελματίας μπαλαρίνα. Συνήθως ανεβάζει στον λογαριασμό της στο Instagram τις τέλειες πόζες της από τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις και τις παραστάσεις της.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να μοιραστεί με τους ακολούθους της μια μη επεξεργασμένη φωτογραφία των ποδιών της ώστε να βοηθήσει και άλλα άτομα που παλεύουν με την εικόνα του σώματός τους. Η 31χρονη μπαλαρίνα έγραψε στο Instagram ότι ήταν πάντα επικριτική με το σώμα της καθώς ντρεπόταν για την κυτταρίτιδα που έχει στα πόδια της.

«Έχω κυτταρίτιδα από τότε που ήμουν έφηβη και μέχρι σήμερα με κάνει να νιώθω ευάλωτη. Πάλεψα μέσα στα χρόνια με ανθυγιεινές τροφικές συνήθειες σα μικρό κορίτσι, και συνεχίζω να έχω αυξομειώσεις βάρους μέχρι σήμερα», αναφέρει. Αλλά για πρώτη φορά άρχισε να αγνοεί αυτές τις ατέλειές της. «Μόλις τελείωσα μια πολύ καλή δουλειά αυτή την εβδομάδα και είχα προπονηθεί σκληρά για την προετοιμασία και σήμερα όταν κοίταξα στον καθρέφτη, δεν έκρινα τον εαυτό μου για την κυτταρίτιδά μου όπως κάνω συνήθως. Ένιωσα υποχρεωμένη να μοιραστώ αυτό το κομμάτι μου που ήταν πάντα άβολο», είπε.

Με αυτή της την κίνηση, ελπίζει ότι και άλλοι άνθρωποι θα αρχίσουν να εκτιμούν τον εαυτό τους και το σώμα τους, παρά τα ψεγάδια τους.

«Τα social media φαίνεται ότι είναι πλημμυρισμένα από γυναίκες που δεν έχουν ίχνος κυτταρίτιδας, όπως συμβαίνει και στον κόσμο του μπαλέτου, έτσι ήθελα όλοι εκεί έξω που παλεύουν με αυτή να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι. Συνεχίστε τη σκληρή προπόνηση και θυμηθείτε ότι τα σώματά μας θα ανταποκριθούν καλύτερα στη σκληρή δουλειά όταν ο νους είναι υγιής και η ψυχή καλλιεργημένη», καταλήγει στο μήνυμά της.

 

@PointeChronicles • Ciao 2017 💃🏽 Every few months I like to compile a one minute video mashup to see what creative ideas and impulses I followed. It is a strange sensation to watch them all back to back (mostly in chronological order) because I can vividly remember how I was feeling during each session. These past 6 months were filled with some of my highest highs and lowest lows thus far in my career, and my gut is that it’s just a warmup for whats to come. Through it all I am so grateful to be able to share the journey with you all. Your comments, messages, and emails touch my heart and fuel my soul with the strength and inspiration to never give up and know that I am not alone. So thank you, to each and every one of you. Cheers to the rollercoaster that was 2017… though the challenges were many, they have prepared us for what’s to come. No matter what, keep growing, keep loving, and keep dancing. Wishing you and yours all the love and fulfillment in the world for 2018 💫🌹🥂❤️😘 #KylieShea #PointeChronicles #ballerina #balletdancer #ballerinas #dancing #ballet #dancers

A post shared by Kylie Shea (@kyliesheaxo) on

Continue Reading

STORIES

Πόσο καλά είναι αυτά τα «βολικά» παπούτσια;

Τα Crocs είναι οικονομικά και κλασικά. Αλλά, τι λένε οι γιατροί και, μάλιστα, οι ποδίατροι για αυτά;

Το κομμάτι της αισθητικής, ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη διότι είναι αυστηρά προσωπικό θέμα (λεβέντης εροβόλαγε!!!)

Είτε μας αρέσουν, είτε όχι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Crocs, τα οποία άρχισαν να πωλούνται το 2002, έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια ζευγάρια σε 90 χώρες και έχουν έρθει για να μείνουν.

Τα Crocs είναι οικονομικά και κλασικά. Αλλά, τι λένε οι γιατροί και, μάλιστα, οι ποδίατροι για αυτά;

«Δυστυχώς, τα Crocs δεν είναι κατάλληλη για ολοήμερη χρήση», είπε η Dr. Megan Leahy. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ενώ προσφέρουν καλή στήριξη στην καμάρα δεν είναι καλό να τα φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί δεν ασφαλίζουν εντελώς την φτέρνα. «Όταν η φτέρνα δεν είναι σταθερή, τα δάχτυλα έχουν την τάση να λυγίζουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδες, παραμόρφωση στα δάχτυλα, προβλήματα στα νύχια ή κάλους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν φορά κανείς συνέχεια σαγιονάρες», αναφέρει.

Ο Dr. Alex Kor, Πρόεδρος της αμερικανικής ακαδημίας ποδιάτρων αθλητική ιατρικής, σημείωσε ότι το πιο σημαντικό μέρος του παπουτσιού είναι ο πάτος, που συνδέει την φτέρνα με τα δάχτυλα. «Οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να έχουν πόνο στα πόδια αν τα παπούτσια τους έχουν μαλακό πάτο», είπε ο Kor. «Σε καθημερινή βάση, βλέπω ασθενείς που έρχονται στο γραφείο μου και παραπονιούνται για πόνο στην καμάρα ή στην φτέρνα και φοράνε Crocs», λέει ο ίδιος.

Η Leahy, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα crocs είναι μια χαρά για ταξίδια στην παραλία ή στην πισίνα, αλλά δεν πρέπει να φοριούνται σε μεγάλους περιπάτους. Έχει παρατηρήσει μάλιστα ότι τα παιδιά (και οι ενήλικες) έχουν την τάση να σκοντάφτουν και να πέφτουν με αυτά τα παπούτσια.

Continue Reading

STORIES

Κωνσταντίνα Γαρνέλη: Ο βασιλιάς Ήλιος και η πριγκίπισσα Σελήνη

Μια ιστορία αιώνιας αγάπης. Της

Μια ιστορία αιώνιας αγάπης

Εικονογράφηση: Δήμητρα Γαρνέλη

_MG_6941telikiΜια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα καταπράσινο νησί που το έλεγαν Κέρκυρα. Το πρωί το φώτιζε ο λαμπερός ήλιος με τις χρυσές ακτίδες του και το βράδυ το νανούριζε η όμορφη σελήνη.

 

Εκεί γεννήθηκε ένα κοριτσάκι που του άρεσε να γράφει. Το έλεγαν Κωνσταντίνα Γαρνέλη. Το κοριτσάκι μεγάλωσε και πήγε στην Αθήνα να σπουδάσει. Έμαθε λογιστικά αλλά οι αριθμοί ήταν πολύ ψυχροί. Δεν είχαν χρώμα. Κι έτσι άρχισε πάλι το γράψιμο!

Πήγε σε σχολή δημοσιογραφίας και στη συνέχεια εργάστηκε στην τηλεόραση, έγραψε σε περιοδικά, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν και είναι οι εφημερίδες όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Στην πορεία ανακάλυψε ότι της αρέσει να ακούει και να λέει ιστορίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά. Οι πρώτοι ακροατές της ήταν τα δύο της παιδιά. Ο Ανδρέας και η Σοφία. Χάρη σε εκείνα σήμερα κρατάτε στα χέρια σας αυτό το παραμύθι.

Garneli_19x21_Paidiko_PDF_DEMO_COVER

 

Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στις σελίδες του παραμυθιού «Ο βασιλιάς Ήλιος και η πριγκίπισσα Σελήνη» (Ιωλκός, 2015), της Κωνσταντίνας Γαρνέλη.

Σχήμα.: 19×21 εκ. – Σελ.: 36 – Έτος Έκδοσης: 2015 – Τιμή: 6,00 ευρώ – Θεματολογία: Παιδική ελληνική λογοτεχνία – ΙSBN: 978-960-426-829-0

Continue Reading

Trending