Windows 10: Έρχονται σε επτά επίσημες εκδόσεις

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τις επτά επίσημες εκδόσεις των Windows 10 που είναι κοντά μας τους επόμενους μήνες.

Τέσσερις από αυτές προορίζονται για χρήση σε PCs, workstations και tablet με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86, και οι δύο για smartphones και tablets.

Αναλυτικά:

Windows 10 Home: Η έκδοση που απευθύνεται στον καθημερινό χρήστη (ιδιώτες, gamers και μικρές επιχειρήσεις) και περιλαμβάνει τον κύριο πυρήνα των λειτουργιών, όπως τον νέο Edge browser, το Continuum mode, την ψηφιακή βοηθό Cortana, το λογισμικό αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων Windows Hello, το DirectX 12 gaming API κ.ά. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι συσκευών με οθόνη 10.1” ή μικρότερη θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις Universal Office εφαρμογές όταν γίνουν διαθέσιμες. Η αναβάθμιση σε αυτήν την έκδοση θα είναι δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 Home Premium και Windows 8/8.1.

Windows 10 Pro: Η μία από τις δύο εκδόσεις desktop που απευθύνεται σε επαγγελματίες, με προηγμένες λειτουργίες προστασίας των δεδομένων, άμεσες ενημερώσεις ασφαλείας, μεγαλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud και δυνατότητα διαχείρισης εξ αποστάσεως για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 Professional, Ultimate και Windows 8/8.1 Pro.

Windows 10 Enteprise: Η δεύτερη επαγγελματική λύση σχεδιασμένη για desktops και workstations που απευθύνεται σε μεγαλύτερες εταιρείες με κεντρική διαχείριση των δεδομένων των υπαλλήλων. Θα προσφέρει προηγμένες επιλογές δικτύωσης, αναβαθμισμένη προστασία δεδομένων και πολλές λειτουργίες για διαχείρηση εξ αποστάσεως. Η αναβάθμιση δεν θα είναι δωρεάν, αλλά οι επιχειρήσεις που έχουν πληρωμένη μίσθωση θα μπορούν να συνεχίσουν το πακέτο τους στη νέα έκδοση χωρίς περαιτέρω χρεώσεις.

Windows 10 Education: Η έκδοση έχει σχεδιαστεί για χρήση στον εκπαιδευτικό τομέα (σχολεία, πανεπιστήμια κλπ.), με ξεχωριστές λειτουργίες για εκπαιδευτικούς, εξεταστές, εργαστήρια κλπ. Θα είναι διαθέσιμη σε ειδική τιμή για χώρες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης από Windows 10 Home / Pro αν υπάρχει μεμονωνένη ζήτηση.

Windows 10 Mobile: Η mobile έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί σε smartphones και tablets με μέγεθος έως 7.99”. Όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα υποστηρίζει τις περισσότερες κύριες λειτουργίες της desktop έκδοσης και οι χρήστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις Universal Office εφαρμογές.

Windows 10 Mobile Enterprise: H mobile έκδοση σχεδιασμένη για επιχειρήσεις που μοιράζουν συσκευές στους υπαλλήλους τους, με πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και υπηρεσίες.

Windows 10 IoT: Τελευταία, η έκδοση που προορίζεται για low-power συσκευές, όπως είναι τα ATMs, τερματικά πωλήσεων, POS και συσκευές που βασίζονται σε μικροϋπολογιστές (π.χ. Raspberry Pi).

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;