Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Μπάγερν

- Advertisement -

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και ετοίμασε άλλο ένα, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 3-0 της Μπάγερν στο Καμπ Νόου και αποκτά σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου.

Ο αγώνας απέκτησε ξέφρενο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται πολύ επιθετικοί για να περιορίσουν τη διάσημη αντίπαλό τους. Ως εκ τούτου η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, με τον Σουάρες να βγαίνει απέναντι στον Νόιερ στο 12΄ και τον πανύψηλο Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια με το πόδι, πέφτοντας, το πλασέ του Ουρουγουανού.

Στο 15΄ οι εξέδρες του Καμπ Νου αναστέναξαν για δεύτερη φορά, όταν ο Νεϊμάρ δεν κατόρθωσε από πολύ κοντά να νικήσει τον Νόιερ, με τον Ραφίνια να βάζει το πόδι του την τελευταία στιγμή και να κοντράρει σε κόρνερ, ενώ στο 18΄ ο Λεβαντόφσκι λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε προ της εστίας, στο γύρισμα του Μίλερ.

Στο 21΄ και σε γύρισμα με πολύ φάλτσο από τον Μέσι η μπάλα πέρασε απ΄ όλους και έφυγε ελάχιστα άουτ, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με νέα ευκαιρία για τους «μπλαουγκράνα», όταν στο 40΄ ο μέγας Νόιερ είπε «όχι» σε νέο τετ α τετ, με τον Ντάνι Άλβες αυτή τη φορά.

Στο 61΄ ήταν και πάλι ο Νόιερ που βγήκε από την εστία του, δίκην λίμπερο, για να προλάβει οριακά τον Νεϊμάρ που έφευγε μόνος μπροστά, αλλά ενώ προϊόντος του χρόνου οι ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ο Μέσι επέβαλε το νόμο του: στο 77ο λεπτό ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη βρήκε τον ελάχιστο χώρο που χρειαζόταν έξω από την περιοχή και με συρτό αριστερό σουτ νίκησε τον ανίκητο έως τότε Νόιερ για το 1-0.

Το σόου όμως μόλις είχε ξεκινήσει, καθώς τρία λεπτά αργότερα και απέναντι σε μια αποσβολωμένη άμυνα έγραψε το 2-0 «εκθέτοντας» τον Μπόατενγκ και τελειώνοντας τη φάση με ένα γκολ που μόνο εκείνος μπορούσε να πετύχει (σκάψιμο), το οποίο ήταν 77ο δικό του στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εκείνο που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, ένα πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ, που ύστερα από ασίστ του «ψύλλου» έφυγε για ακόμη μία φορά μόνος στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ αυτή τη φορά για το 3-0, με την «αγία τριάδα» της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) να φτάνει τα 111 γκολ για φέτος και να πληγώνει τον πρώην προπονητή της.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.