Μεγάλη Βρετανία: Γράμμα στον βιαστή της [Le Figaro]

Η εικοσάχρονη Λονδρέζα, Ione Wells, κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον περασμένο Απρίλιο ενώ επέστρεφε σπίτι της.

Στην προσπάθεια της να ξορκίσει τον πόνο, η νεαρή γυναίκα αποφασίζει να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στην φοιτητική εφημερίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.  “Δεν ξέρω το όνομα σου. Έτσι σου γράφω μια ανοιχτή επιστολή”. Με αυτά τα λόγια η Ione Wells απευθύνεται στο δεκαεφτάχρονο άνδρα που την ξυλοκόπησε άγρια και την βίασε μετά την αποβίβαση της από το Μετρό, στην περιοχή Camden.

“ Όταν με έσερνες από τα μαλλιά, όταν μου έσπασες το κεφάλι στο πεζοδρόμιο διατάζοντάς με να σταματήσω να ουρλιάζω για βοήθεια, όταν μου έσκισες το σουτιέν μου με την ίδια βία που άρπαξες το στήθος μου …”

Η νεαρή γυναίκα βεβαιώνει το βιαστή της ότι θα βγει πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία: “Εσύ, ο βιαστής μου, δεν κατάφερες να με αποδυναμώσεις”.

“Είμαι ένα κορίτσι. Είμαι μια φίλη. Είμαι μια φοιτήτρια. Είμαι μια ξαδέλφη. Είμαι μια ανιψιά. Είμαι μια γειτόνισσα. Πέρασαν καθόλου από το μυαλό σου οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου όταν με βίαζες;” ρωτάει τον βιαστή της ο οποίος, σύμφωνα με το BBC, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 6 Μαΐου.

Για να προλάβει τα όποια σεξιστικά επιχειρήματα του τύπου “πήγαινε γυρεύοντας”, αρκετά συνηθισμένα σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών, η Ione με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής άδραξε την ευκαιρία για να διαδώσει το hashtag #NotGuilty και να βεβαιώσει ότι το θύμα δεν φταίει ποτέ για το βιασμό του.

Στον ιστότοπο notguiltycampaign.co.uk , που δημιουργήθηκε με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, τα θύματα μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και καταθέσουν τις μαρτυρίες τους για ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Χιλιάδες γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων βιασμών στον κόσμο.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ