Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου».

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλoνίκη.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310459660 (Θεσσαλονίκη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Πηγή: seleo.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.