Οι νέοι κανόνες Facebook

- Advertisement -

Το Facebook παρουσίασε τους ανανεωμένους κανόνες χρήσης που αφορούν στο τι περιεχόμενο μπορούμε και τι δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε μέσω των αναρτήσεων μας.

Οι φρεσκαρισμένες οδηγίες, ξεκαθαρίζουν με απλό και κατανοητό τρόπο την τρέχουσα πολιτική χρήσης και περιεχομένου του Facebook, που αφορά σε μια ποικιλία θεμάτων όπως το bullying, τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας, των αναρτήσεων σχετικά με αυτοκτονίες, και τη ρητορική μίσους.

Όπως διαφαίνεται από τις νέες οδηγίες, το Facebook αποπειράται να εξισορροπήσει μεταξύ της εφαρμογής των κανονισμών, που θα έχει ως επακόλουθο της διαγραφή επίμαχων post αλλά και της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης των ατόμων εντός του κοινωνικού δικτύου.

Έτσι, με βάση τους πρόσφατους κανονισμούς, το Facebook απαγορεύει την παρενόχληση άλλων χρηστών, τη δημοσίευση απειλών σεξουαλικής βίας, αναρτήσεις που προάγουν τον αυτοτραυματισμό ή την αυτοκτονία, ή αναρτήσεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και αντίστοιχες οργανώσεις.

Επίσης, απαγορεύει κάθε ρητορική μίσους που στρέφεται κατά των χρηστών με βάση τη φυλή τους, την εθνικότητα, την καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και του γενετήσιου προσανατολισμού.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι θα επιχειρήσει να επανεξετάσει περιπτώσεις αναρτήσεων οι οποίες έγιναν αντικείμενο αναφορών από άλλους χρήστες ώστε να διασφαλίσει την ελευθερία λόγου των χρηστών του. Για παράδειγμα, θα εξετάζει περιπτώσεις περιεχομένου που απεικονίζουν βία ή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ώστε να διαπιστώνει το εάν η ανάρτηση ικανοποιεί σαδιστικά ένστικτα ή έχει αναρτηθεί για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα ζητήματα αυτά, πριν αποφασίσει τη διαγραφή του.

Παράλληλα, στους νέους κανονισμούς που αφορούν την ανάρτηση γυμνού, το Facebook γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένο, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι απαγορεύει φωτογραφίες που επικεντρώνονται σε “γυμνά οπίσθια, καθώς και σε εικόνες γυναικείου στήθους εάν σε αυτές είναι ορατές οι θηλές“.

Τέλος, εάν το Facebook λάβει κάποιο αίτημα από μια χώρα ή κυβέρνηση που για την αφαίρεση περιεχομένου, επειδή κρίνεται παράνομο σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, το κοινωνικό δίκτυο θα μπορεί να περιορίζει την πρόσβαση του επίμαχου περιεχομένου εντός των ορίων της εν λόγω χώρας.

Οι νέοι κανονισμοί και οδηγίες περιεχομένου εξηγούνται στο παρακάτω βίντεο, ενώ μπορείτε να τους διαβάσετε και στον αυτό το σύνδεσμο.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Κωστής Μαραβέγιας ξανά στο Θέατρο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας για μια ακόμα φορά στο Θέατρο Άλσος την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου!

Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης για λίγες παραστάσεις στο VOX

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ για λίγες παραστάσεις στο VOX ΙΙ Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τον Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360°.

Άσκηση Παρμενίων: Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα

Ταυτόχρονα µε την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί κρούση των καμπανών Ιερών ναών της επικράτειας.

Ο Δήμος Αθηναίων αναμόρφωσε πλήρως την παιδική χαρά της Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο βήμα του συνολικού σχεδίου για την ευρύτερη ανάπλαση του ιστορικού πάρκου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς ψηφίζουμε | 15 βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Στο ekloges.ypes.gr είναι αναρτημένα αναλυτικά τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ