Ισλαμικό Κράτος: “Επιχείρηση Facebook” [HAARETZ.COM]

- Advertisement -

Απέναντι στην απαγόρευση να συνδεθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, φαίνεται ότι βρήκαν μια εναλλακτική λύση για το Facebook δημιουργώντας το δικό τους “χαλιφάτο book” (5elafabook.com).

Αλλά το 5elafabook.com μέτρησε μόνο λίγες ώρες ζωής. Χθες το πρωί, μερικές ώρες μετά την επίσημη πρεμιέρα του την Κυριακή, το 5elafabook.com βρέθηκε εκτός σύνδεσης και ο λογαριασμός του στο Twitter είχε καταργηθεί.

Οι υποστηρικτές των βίαιων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και στο Ιράκ διεξάγουν τον δικό τους πόλεμο στο διαδίκτυο, προκειμένου να βρουν νέα ιντερνετικά μονοπάτια για να διαδώσουν το μήνυμα των τζιχαντιστών και να μπορέσουν να στρατολογήσουν νέους και νέες από όλο τον κόσμο.

Στην ερασιτεχνική τους σελίδα 5elafabook.com απεικονιζόταν ο παγκόσμιος χάρτης διάστικτος με το “σήμα κατατεθέν” του Ισλαμικού Κράτους που φιλοτεχνήθηκε από το Socialkit, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μόνοι τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

facebook_isis

Δεν είναι σαφές το ποιος δημιούργησε το 5elafabook.com, ούτε και το πόσα μέλη προσέλκυσε. Το μήνυμα που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα ενημερώνει τους χρήστες ότι έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να “προστατεύσει τις πληροφορίες και τα στοιχεία των μελών του και να εγγυηθεί την ασφάλειά τους”.

“ Το 5elafabook είναι μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα που δεν χρηματοδοτείται από το Ισλαμικό Κράτος. Επαναλαμβάνουμε ότι ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστοτόπου είναι να διαφωτίσουμε τον κόσμο ότι δεν έχουμε μόνο όπλα και δεν ζούμε σε σπηλιές, όπως φαντάζονται … προοδεύουμε μαζί με τον κόσμο μας και θέλουμε αυτή η πρόοδος να είναι ισλαμική”.

Οι χρήστες και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους αναρωτιόντουσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ για την αξιοπιστία ιστοτόπων όπως ο 5elafabook και τις πιθανότητες υποκλοπής πληροφοριών από εχθρούς του Ισλαμικού Κράτους.

“Δεν υπάρχει ασφαλής διαδικτυακός ιστότοπος, ακόμη και αν πρόκειται για τον επίσημο ιστότοπο του Ισλαμικού Κράτους, γιατί οι διακομιστές ελέγχονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις IP διευθύνσεις όσων επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα” λέει ένας χρήστης.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τόσο την επικοινωνία τους, όσο και τον συντονισμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων μεταδίδουν βίντεο αποκεφαλισμών και άλλων βίαιων πράξεων.

Στις ΗΠΑ διεξάγεται έρευνα για ισχυρισμούς απειλών εις βάρος εργαζομένων στο Twitter από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, μετά από την ανακοίνωση, εκ μέρους της διεύθυνσης του Twitter και του Facebook την περασμένη εβδομάδα, ότι θα καταργούνται οι λογαριασμοί όσων κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πάρνηθα: Αγωγή σε γνωστό youtuber για κοπή δέντρων στο λαβωμένο βουνό (VIDEO)

Έμεινε για 3 ημέρες στο βουνό, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς sleeping bag και έκοψε δέντρα για να ζεσταθεί.

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ