Ισραήλ: To YouTube εκλέγει πρωθυπουργό [JEUNE AFRIQUE]

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ τόσο περισσότερο ανεβαίνει και ο προεκλογικός πυρετός για τα επικοινωνιακά επιτελεία των διαφόρων κομμάτων που πλέον δίνουν την μάχη στο YouTube.

Προκειμένου να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους είναι έτοιμοι για όλα!

Ξεχάστε τις θυελώδεις συζητήσεις στα τηλεοπτικά στούντιο, τις μεγάλες ομίλιες και τους δημόσιους τσακωμούς. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Μαρτίου στο Ισραήλ θα κριθεί από την καλύτερη διαδυκτιακή προεκλογική εκστρατεία.

Από την αριστερά έως και την ακροδεξιά, οι υποψήφιοι έχουν ριχτεί στον ανελέητο πόλεμο των βίντεο. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, γνωστός και με το υποκοριστικό Μπίμπι, αντεπιτίθεται στους επικριτές του και δεν διστάζει να παίξει το ρόλο της μπέιμπι σίτερ. Ο Μπίμπι-σίτερ (Bibi-sitter) αναλαμβάνει τη φύλαξη δυο παιδιών διότι οι γονείς τους δεν μπορούν να εμπιστευτούν ούτε τον Τζίπι ούτε και τον Μπούγκι: Ο Τζίπι Λίβνι και ο Γιτζάκ “Μπούγκι” Χέρζογκ, υποψήφιοι του Εργατικού κόμματος, φαίνονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι καταληλότεροι για να διαδεχτούν τον Νετανιάχου. Ο Μπίμπι-σίτερ (Bibi-sitter) όμως είναι ο ιδανικός για αυτή τη δουλειά γιατί μπορεί να θέσει τη χώρα σε σωστή τροχιά και να τερματίσει την παιδιάστικη συμπεριφορά στα θέματα διακυβέρνησης.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι του Εργατικού Κόμματος απαντούν με ένα βίντεο όπου νέοι ακτιβιστές φορώντας μπλούζακια με το λογότυπο του Λικούντ (του κόμματος του Νετανιάχου) φωνάζουν στους δρόμους του Ισραήλ απευθυνόμενοι στους συμπολίτες τους: “Θέλετε μια στεγαστική κρίση, μια διεθνή απομόνωση και έναν πόλεμο κάθε δύο χρόνια; Τότε, ψηφίστε Νετανιάχου!”

Σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ, ο Ναφταλί Μπένετ, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος, εμφανίζεται με look hipster στην λεωφόρο Rothschild, στην πιο μοντέρνα συνοικία του Τελ Αβίβ και σύμβολο της ισραηλινής αριστεράς την οποία κατηγορεί για αυτομαστίγωμα και για δουλική συμπεριφορά απέναντι στη διεθνή κοινότητα. Στο βίντεο παριστάνει τον αδέξιο χίπστερ που ενοχλεί και ενοχλείτε από τους άλλους γύρω του και στο τέλος φωνάζει εκνευρισμένος “Ας σταματήσουμε να λέμε συγνώμη!”.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.