Ηνωμένο Βασίλειο: Η νέα selfie είναι η brelfie [L’OBS]

- Advertisement -

Αποφασισμένες να υπερασπιστούν τον θηλασμό σε δημόσιους χώρους, Βρετανίδες και Αμερικάνες μητέρες επινόησαν τις “brelfies”. Πρόκειται για φωτογραφίες που βγάζουν ενώ θηλάζουν τα παιδιά τους και τις οποίες στη συνέχεια αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι άνθρωποι θα πρέπει να ωριμάσουν λίγο και να αποδεχθούν τον τρόπο με τον οποίο τρέφονται τα μωρά!”, διαβάζουμε στις δημοσιεύσεις νεαρών μητέρων που αναρτούν brelfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H νέα τάση έχει βρει μεγάλη απήχηση στις νέες μαμάδες που εκθέτουν με περηφάνια το γυμνό τους στήθος κατά τη διαδικασία του θηλασμού. Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα Netmums”, μια στις πέντε Βρετανίδες έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον μια φωτογραφία θηλασμού της στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter.Screen Shot 2015-02-27 at 11.47.05 AM

Η νέα selfies ή brelfie είναι στην πραγματικότητα μια απάντηση στα πολλά περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μητέρες που θηλάζουν τα βρέφη τους σε δημόσιο χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό μιας Αμερικανίδας φωτογράφου που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία που δείχνει επτά γυναίκες να θηλάζουν τα μωρά τους. Η θέα μιας θηλής που δεν είχε σκιαστεί αρκετά προκάλεσε την οργή εκατοντάδων χρηστών που έκαναν αναφορά για άσεμνη φωτογραφία στους διαχειριστές του Facebook..
breflies_2
H καλλιτέχνις αναγκάστηκε να ρετουσάρει την φωτογραφία. Εντούτοις, το Facebook δεν έχει κανένα δικαίωμα να λογοκρίνει τέτοιου είδους φωτογραφίες. Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook επέτρεψε τη δημοσίευση φωτογραφίων θηλασμού μετά τη μεγάλη διαδυκτιακή εκστρατεία #FreeTheNipple που στόχο της είχε την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά και στο Instagram, μια νεαρή φωτογράφος είδε το λογαριασμό της να καταργείται. Ο λόγος; Μια φωτογραφία της είκοσι μηνών κόρης της την ώρα του θηλασμού ήταν αρκετή για να κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία. Το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα και οι διαχειριστές του Instagram ζήτησαν συγγνώμη και ενεργοποίησαν το λογαριασμού της φωτογράφου, δηλώνοντας ότι η κατάργηση του λογαριασμού της δεν είχε καμία σχέση με την φωτογραφία του θηλασμού.

Αλλά δυστυχώς, δεν είναι μόνο στο διαδίκτυο όπου αυτές οι μητέρες πέφτουν θύματα διακρίσεων. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια Βρετανίδα περιέγραφε την ταπείνωση που υπέστη όταν της ζητήθηκε να καλύψει το μωρό της και το στήθος της με μια πετσέτα φαγητού προκειμένου να θηλάσει σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, το Claridge΄s του Λονδίνου.

Screen Shot 2015-02-27 at 11.42.42 AM

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό έργο, που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των πεζών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.