Champions League: Η Μονακό διέλυσε 3-1 την Άρσεναλ στο Λονδίνο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης στην «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπάγερ.

UEFA Champions League 2014/15 Round of 16 First Leg Arsenal v Monaco Emirates Stadium, Hornsey Rd, London, United Kingdom - 25 Feb 2015

 

Η Μονακό νίκησε 3-1 την Αρσεναλ και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους “8”, για πρώτη φορά μετα το 2004 όταν είχε παίξει στον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρώτη αναμέτρηση του Αρσέν Βενγκέρ εναντίον της Μονακό, 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το πριγκιπάτο, έκρυβε μια… τραυματική εμπειρία για τον Αλσατό.

arsenal-monaco-2

Στο 38′ ο Κοντογκμπιά άνοιξε το σκορ, καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην πλάτη του Μερτεζάκερ, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Οσπίνα. Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά στο β΄ ημίχρονο, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ζιρού, αλλά στο 53΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπερμπάτοφ από ασίστ του Μαρσιάλ έγραψε το 0-2.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1′) ο Αλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2 και έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα στους Λονδρέζους. Ομως, οι ελπίδες… έσβησαν στο 90+4΄ σε ακόμα μία «φονική» αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Φερέιρα Καράσκο να «εκτελεί» τον Οσπίνα και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Κίτρινες: Κοκλέν, Μπεγερίν, Οζίλ – Ελντερσον, Μουτίνιο

AΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (82΄ Ροζίτσκι), Κοκλέν (68΄ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Ζιρού (60΄ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ.

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82΄ Κουρζαουά), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75΄ Φερέιρα-Καράσκο), Μαρσιάλ (84΄ Μπερνάρντο Σίλβα).

Λεβερκούζεν – Ατλέτικο 1-0 .

Hakan-Calhanoglu

Κακή η πρωταθλήτρια Ισπανίας με τη γερμανική ομάδα να κυριάρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να είχε δοκάρι στο 26΄ με τον Σπάχιτς και τελικά να φτάνει στο γκολ με τον Τσαλχάνογλου στο 57΄, από ενέργεια του Μπελαραμπί.

Σαν να μην έφτανε η τραγική απόδοσή της, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο 77ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τιάγκο, κι ενώ ούτε ο Γκοντίν θα είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς, αφού επίσης συμπλήρωσε κάρτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 77΄ Τιάγκο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουέντελ, Κ. Παπαδόπουλος, Μπέντερ, Κάστρο, Κίσλινγκ – Τιάγκο, Γκοντίν, Τόρες, Γκάμεθ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Κ. Παπαδόπουλος, Γουέντελ, Κάστρο, Μπέντερ (68΄ Ρόλφες), Τσαλχάνογλου (87΄ Μπραντ), Κάστρο, Μπεραλαμπί, Σον Μιν, Ντρμιτς (80΄ Κίσλινγκ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Γκοντίν, Σικέιρα (38΄ Γκάμεθ), Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Γκριζμάν, Τουράν (64΄ Τόρες), Γκάμπι, Σαούλ (42΄ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ και ο Ηλεκτρικός θα προσαρμοστούν στα εορταστικά δεδομένα.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.

Τα μυστικά της λίμνης Βουλιαγμένης (Trailer)

Στις 5 Μαΐου στην cosmotetv αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Βανδάλισαν την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε επισκευαστεί και ενισχυθεί με νέο εξοπλισμό ώστε να είναι ξανά λειτουργικό.

«Η Θεία Μορφή» στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι

Εκτίθεται στον 1ο όροφο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.