Μελίγια: Ευρώπη ή θάνατος [VICE NEWS]

Πριν δέκα χρόνια η Ισπανία ξόδεψε 30.000.000 δολάρια για τη δημιουργία φραχτών γύρω από τη Μελίγια και τη Θέουτα, τους δυο ισπανικούς θύλακες που περιβάλλονται από το Μαρόκο στη Βόρειο Αφρική.

melilla-fence

Πρόκειται για τα μόνα χερσαία σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής και τα «μονοπάτια» που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να περάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Η «επένδυση» των Ισπανών φαινόταν να λειτουργεί αλλά τον τελευταίο χρόνο μεγάλες ομάδες μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική προσπαθούν να περάσουν πάνω από τους φράχτες ή να κολυμπήσουν γύρω τους με μεγάλη συχνότητα προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Συχνά καταλήγουν τραυματίες στα χέρια των μαροκινών και ισπανικών αρχών ή ακόμη χειρότερα νεκροί.

Στη Μελίγια βρέθηκε η Milene Larsson, ρεπόρτερ στο Vice News για να ερευνήσει το θέμα των χιλιάδων δυτικοαφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα “συρματοπλέγματα που κόβουν σαν ξυράφια” για να περάσουν στην Ευρώπη. Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ευρώπη ή θάνατος”.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.