Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία: Το 63% των συμπολιτών μας εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία

Διήμερη εκδήλωση της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.), με θέμα «Διατροφή & Υγεία»:
Το 63% των συμπολιτών μας εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη εκδήλωση της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.), με θέμα: Διατροφή και Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31 Ιανουαρίου στο μετρό Συντάγματος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για θέματα σωστής διατροφής, με δεδομένο ότι η κακή διατροφή συσχετίζεται τόσο με την παχυσαρκία, όσο και με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας!

unnamed

Κατά τη διάρκεια του διημέρου την εκδήλωση επισκέφθηκαν περισσότερα από 14.000 άτομα, ενώ τουλάχιστον 5.400 ενδιαφερόμενοι(ενήλικες και παιδιά) είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν διατροφολογικό check-up, να αξιολογήσουν δηλαδή τη σωματική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες. Ταυτόχρονα, τα ίδια άτομα σε κατ΄ ιδίαν συνεντεύξεις έλαβαν προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής από μία πολυπληθή ομάδα περισσότερων από 60 διατροφολόγων μελών της ΕΛ.Δ.Ε.

unnamed (3) - Copy

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων δείγματος 5.442 ενηλίκων ατόμων (36% Άνδρες, 64% Γυναίκες) έδειξε αναφορικά με την κατάταξη σωματικού βάρους (με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος) ότι το 22% ήταν Παχύσαρκα, το 39% Υπέρβαρα, το 28% Φυσιολογικού Βάρους και το 11% Λιποβαρή. Το 63% των ατόμων που μετρήθηκαν εμφάνισαν (με βάση την περίμετρο μέσης) Κεντρική Παχυσαρκία, η οποία προσδιορίζεται από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ως μία πλέον επικίνδυνη μορφή που απειλεί σοβαρά την κατάσταση της υγείας. Τέλος, η αποτίμηση των διατροφικών συνηθειών του δείγματος (με βάση το εργαλείο εκτίμησης “Mediterranean Diet Assessment Tool”) κατέδειξε δυστυχώς ότι το 64% των ερωτηθέντων εμφανίζει Ανεπαρκείς (κακές), το 24% Μέτριες, ενώ μόλις στο 12% οι διατροφικές συνήθειες χαρακτηρίζονται ως Πολύ Καλές.

unnamed (2) - Copy

Σε όλους τους επισκέπτες μοιράστηκε το ενημερωτικό έντυπο της ΕΛ.Δ.Ε. «Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους». Η διημερίδα ολοκληρώθηκε με τις  ενημερωτικές ομιλίες έγκριτων επιστημόνων, όπως του κλινικού διαιτολόγου και προέδρου της ΕΛ.Δ.Ε., κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, του ενδοκρινολόγου και καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρη Κιόρτση, του ογκολόγου παθολόγου κ. Ιωάννη Γκιουλμπασάνη, της μοριακής βιολόγου κας Καλλιόπη Γκούσκου και της κλινικής διαιτολόγου κας Γλυκερίας Ψαρρά. Στις ομιλίες αυτές συμμετείχε ενεργά το κοινό με ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις αιγίδες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων.

unnamed (1) - Copy

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: Συμπληρώματα Διατροφής Lanes, Coca-Cola, Διατροφικά συμπληρώματα XLS MEDICAL, Στιγμιαίος καφέςNescafe, Ελληνικός καφές Λουμίδης, Συμπληρώματα διατροφής Hyalouron & Klamin, προβιοτικά Lactocare, Χρυσά Αυγά, Αλλαντικά Νίκας, μπισκότα Παπαδοπούλου, Στέβια Sweete και τα Συμπληρώματα διατροφής Am Health. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος ΕΥΖΗΝ και την εθελοντική συμμετοχή των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας: Sfera Fm, Activekids.gr, Iatronet.gr, logodiatrofis.gr, Mydoctors.gr

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.

Έκτακτα μέτρα σε 133 χιλιόμετρα εντός της Αττικής για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πότε κλείνουν οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος και ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για όσους θα κινηθούν στην Αθήνα.

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.