Η θεραπεία του καρκίνου θα έρθει από μια 8χρονη;

- Advertisement -

Ένα οχτάχρονο κορίτσι στο Μάντσεστερ με μια συζήτηση με τους γονείς της αποτέλεσε έμπνευση για μια πιθανή νέα θεραπεία του καρκίνου σύμφωνα με την Independent.

Ο Michael Lisanti, ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ρώτησε την κόρη του Camilla, κατά τη διάρκεια του δείπνου, πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο. Αφότου το σκέφτηκε για λίγα λεπτά, η 8χρονη πρότεινε στους σκεπτικούς γονείς της τη χρήση αντιβιοτικών. Όπως «όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό», είπε.

Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, η οποία είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τέσταραν τη θεωρία της κόρης τους στο εργαστήριο και έμειναν έκπληκτοι όταν διάφορα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα.

Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.

Η έρευνα των δύο επιστημόνων έδειξε ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία κοστίζουν περίπου 8 λεπτά του ευρώ την ημέρα -σε σύγκριση με τα τελευταία φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ- κατέστρεψαν καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.

Κυρίως όμως τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα. Ο καθηγητής πιστεύει τώρα ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του.

«Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του», είπε ο ίδιος στην Daily Mail. «Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ αφελές να πιστέψω ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος με αντιβιοτικά, αλλά τελικά η Camilla είχε δίκιο», προσθέτει.   Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αν και πολλά υποσχόμενη, η έρευνα -αυτή τη στιγμή- περιορίζεται στα εργαστηριακά αποτελέσματα και πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό έργο, που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των πεζών.

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Χ.Δούκας: «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Νέο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στο Γαλάτσι (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».

Πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής από την Περιφέρεια Αττικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι νέες τεχνολογίες, το όπλο μας απέναντι στις εκπαιδευτικές ανισότητες»

Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη «Κάτω από τις Στάχτες»

Δευτέρα 1η Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ