Το YouTube πέρασε στην “HTML5” εποχή

Ακόμη ένα καρφί στo “φέρετρο” του Adobe Flash βάζει η υπηρεσία YouTube, καθώς από σήμερα θα χρησιμοποιεί ως προκαθορισμένο τον HTML5 web player στους browsers Google Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8 και στην τωρινή beta έκδοση του Mozilla Firefox που σύντομα θα λανσαριστεί ως τελική (Firefox 36).

Σύμφωνα με τον Richard Leider, προγραμματιστή στο YouTube, έφτασε επιτέλους η ώρα να απαλλαγούν οριστικά από τον Flash player για χάριν του HTML5 και σύντομα θα επεκτείνουν την εφαρμογή του τελευταίου και σε άλλες πλατφόρμες, όπως Smart TVs και streaming set-top boxes.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Google πειραματίζεται εδώ και πέντε χρόνια με τον HTML5 player στην υπηρεσία YouTube, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε εξελιχθεί τόσο ώστε να τον καθιερώσει ως την προκαθορισμένη επιλογή.

Η HTML5 είναι μια υπό ανάπτυξη γλώσσα σήμανσης για τον Παγκόσμιο Ιστό που όταν ετοιμαστεί θα είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση της HTML (Γλώσσα Υπερκειμένου, HyperText Markup Language). Οι ιδέες πίσω από την HTML5 εμφανίστηκαν αρχικά το 2004.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του HTML5 είναι ότι μπορεί να προσφέρει GPS, κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ως εργαλείο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, έτσι θα μπορείς να βρίσκεις απευθείας πόσο κοντά είναι ένα κατάστημα ή ένα εστιατόριο καθώς διαβάζεις μία κριτική σε ένα site. Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του HTML5 είναι η δυνατότητά του να επιτρέψει την αναπαραγωγή βίντεο σε  mobile web sites χωρίς τη χρήση του Flash. Σκεφτείτε την Apple η οποία δεν επιτρέπει Flash, αφήνοντας έτσι τα εκατομμύρια των iPhone, iPod Touch και iPad να μένουν εκτός. Το HTML5 θα αποτελέσει την γέφυρα που θα φέρει το βίντεο σε αυτούς τους καταναλωτές.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.