Εκτεθειμένες και οι γυναίκες στο ανεύρυσμα καρδιάς

- Advertisement -

Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους άνδρες να αναπτύξουν τη 16η κυριότερη αιτία θανάτου στις ηλικίες άνω των 65 ετών, το ανεύρυσμα στην καρδιά.

Κάποιος που καπνίζει κινδυνεύει να εμφανίσει ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, είτε είναι άνδρας ή γυναίκα. Η διακοπή του καπνίσματος θα βοηθήσει να μειωθούν οι πιθανότητες ανευρύσματος και στα δυο φύλα.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η αορτή ενός ατόμου, το μεγαλύτερο αιμοφόρο αγγείο στο σώμα, διογκώνεται και αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος. Η αορτή εκτείνεται από την καρδιά διαμέσου της κοιλιάς και παραδίδει το αίμα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος.

Τα συμπτώματα ενός κοιλιακού αορτικού ανευρύσματος μπορεί να περιλαμβάνουν παλμικό αίσθημα, πρήξιμο ή πόνο στην περιοχή του στομάχου.

Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση, όμως, υπάρχει περίπτωση η κατάσταση του ασθενούς να εξελιχθεί ραγδαία και να μην μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ανευρύσματος συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών και καθώς ο πληθυσμός γερνάει, είναι πιθανό να αυξηθούν τα κρούσματα αυτά.

Το οικογενειακό ιστορικό ανευρύσματος και η υψηλή χοληστερόλη αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ανευρύσματος σε ένα άτομο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες από 65 έως 75 ετών που κάπνιζαν ή συνεχίζουν να καπνίζουν, συνιστάται να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους με υπέρηχο μία φορά το χρόνο.

Όταν τέλος εντοπιστεί το ανεύρυσμα θα πρέπει ο ασθενής να σταματήσει το κάπνισμα αμέσως και να ζητήσει ιατρική συμβουλή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η πίεση του αίματός του είναι υπό έλεγχο και ότι τα επίπεδα της χοληστερόλης του είναι στα φυσιολογικά.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.