Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστροφή στη βάση» | Παρέμβαση για 6 ζητήματα του Δήμου

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης παρεμβαίνει σε μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν και το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

«Επιτέλους μπορώ να βρίσκομαι ξανά στα δημοτικά συμβούλια από κοντά. Καλό το zoom, δεν έχασα λεπτό, αλλά δεν συγκρίνεται με τις ζωντανές συνεδριάσεις», έγραψε χαρακτηριστικά, προαναγγέλοντας ότι μετά από κάθε συνεδρίαση θα ενημερώνει τους δημότες για όσα συζητήθηκαν, αλλά και όχι μόνο.

Η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη:

Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από αρκετό καιρό, επιστροφή στη βάση. Επιτέλους μπορώ να βρίσκομαι ξανά στα δημοτικά συμβούλια από κοντά. Καλό το zoom, δεν έχασα λεπτό, αλλά δεν συγκρίνεται με τις ζωντανές συνεδριάσεις.
Κι επειδή αρκετοί έχετε ερωτήσεις για το τι συζητάμε τόσες ώρες σε αυτά, θα επιχειρήσω μια άμεση συζήτηση για τα δημοτικά θέματα. Ξεκίνησε όλο αυτό με ένα στόρυ, αλλά λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης βλέπω πως χρειάζεται κάτι εκτενέστερο. Έτσι, μετά από κάθε συνεδρίαση θα σας ενημερώνω για όσα συζητήθηκαν, αλλά και όχι μόνο.

Επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά, μια ενδεχομένως αυτονόητη διευκρίνιση.

Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Ασκούμε εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση. Ούτε γινάτια έχουμε, ούτε προσωπικά. Στην Αθήνα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μια δυναμική ομάδα, που ανάλογα τις περιστάσεις λειτουργεί ως γκάζι ή φρένο στην πορεία της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Άλλοτε πιέζοντας για να φύγουμε μπροστά κι άλλοτε για να μην τσουλήσουμε πίσω.

Ξεκινάω με ένα ζήτημα του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Δε θα επιτρέψουμε την παραπληροφόρηση, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται από το επίσημο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων. Στο θέμα που αφορούσε το οριστικό τέλος της ανάπλασης του λόφου του Στρέφη, έγινε παρεξήγηση με την ψήφο μας. Αμέσως ενημερώσαμε την γραμματεία και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και συμφωνήθηκε να γίνει η απαιτούμενη διόρθωση. Ως εδώ καλά. Είναι κάτι που συμβαίνει στα δημοτικά συμβούλια. Το πρωτοφανές και ανήκουστο είναι πως το Γραφείο Τύπου του Δήμου προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως δήθεν υπερψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα. Το γραφείο Τύπου οφείλει να είναι πρωτίστως αξιόπιστο. Ας μην εργαλειοποιούμε τα πάντα.

Δεύτερο θέμα – H κατάληψη του αναψυκτηρίου στο λόφο του Στρέφη. Η δημοτική αρχή διέκοψε το έργο που ήταν σε εξέλιξη για να ξεπληρώσει τα προεκλογικά της γραμματεία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χωρίς κανένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα και τα απαιτούμενα έργα υποδομής. Το μήνυμα που εξέπεμψε ήταν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Και βέβαια, οι γνωστοί «φίλοι μας» δεν έχασαν χρόνο. Υπόσχονται «αντιπλημμυρικά έργα», ομολογούν την ρευματοκλοπή, δηλώνουν πως ήρθαν για μείνουν. Αυτά βέβαια δεν γίνονταν με εμάς γιατί ήξεραν πως θα στέλναμε στη Δικαιοσύνη κάθε κατάληψη δημοσίου χώρου. Ελπίζω, έστω και τώρα, η δημοτική αρχή να καταλάβει το αδιέξοδο των επιλογών της και να ανακρούσει πρύμναν.

Τρίτο θέμα – Τουριστικά λεωφορεία. Για όποιον κινείται στην πόλη δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να περιγράψω το πρόβλημα. Πέρυσι, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου λάβαμε μια απόφαση και προχωρήσαμε ένα σχεδιασμό όπου ρυθμίσαμε τις θέσεις στάσης και στάθμευσης. Προφανώς δε λύθηκε με μιας το πρόβλημα, αλλά κάπως βοήθησε.
Ήταν ένα βήμα μπροστά και νομίζω αυτό φάνηκε. Είναι σημαντικό λοιπόν -και φέτος- να υπάρξει μια νέα διαβούλευση με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου και να επικαιροποιήσουμε τον σχεδιασμό. Στην ερώτηση που θέσαμε, κάθε αντιδήμαρχος απάντησε διαφορετικά πράγματα. Ελπίζω να μας ακούσουν.

Τέταρτον. Ο Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών. Τον ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια και είναι για εμένα ότι πιο σπουδαίο κάναμε. Ο διορισμός του νέου υπευθύνου στη δομή μας οδηγεί σε εύλογες απορίες. Με ποια προσόντα κρίθηκε πως είναι ο κατάλληλος; Ζητάμε πάντα διαφάνεια και αξιοκρατία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν αντέχει συμβιβασμούς και εκπτώσεις η συγκεκριμένη θέση. Καθορίζει ζωές.

Πέμπτο – Γκάζι. Νυχτερινό μαγαζί με 24 μηνύσεις για παραβάσεις. Γιατί δεν έχει αρθεί ακόμα η άδεια λειτουργίας του; Μας δημιουργούνται ανησυχίες, αλλά δε θέλω να επεκταθώ. Ελπίζω να διαψευστώ. Ενίοτε έχουμε να κάνουμε με μεγάλα συμφέροντα ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα. Το ξέρω καλά. Μέχρι και σφαίρα στο γραφείο μου έχω λάβει. Δεν το βάλαμε όμως κάτω. Δώσαμε τη μάχη και συγκρουστήκαμε ανοιχτά. Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να κάνει το ίδιο. Να μη διστάσει, να μη δειλιάσει και φυσικά θα είμαστε μαζί της σε αυτό.

Έκτο – Πλατεία Ζαγοράς στα Άνω Πατήσια. Ένας πνεύμονας πρασίνου για τη γειτονιά, που κάποιοι θέλησαν να περιφράξουνε. Πέρυσι ξεκαθαρίσαμε πως ο Δήμος δεν εκβιάζεται και γκρεμίσαμε το φράχτη. Μια συμμαχία με τους κατοίκους πέρα και πάνω από κόμματα. Σήμερα βρίσκομαι προσωπικά στα δικαστήρια κατηγορούμενος. Ας είναι. Την δουλειά μου έκανα. Σημασία έχει να μην στερηθεί η περιοχή το οξυγόνο. Μακάρι σε αυτό το θέμα να δείξει και η νέα δημοτική αρχή πυγμή για να την στηρίξουμε.

Αυτά για σήμερα. Αν φτάσατε μέχρι εδώ σας νοιάζει πραγματικά η πόλη,είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, και θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας. Θα προσπαθήσω, να κάνω το ίδιο μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τότε, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ σημαντικά για την παράταξη μας και εμένα.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

«Μετά Δόξης»: Το Νέο άλμπουμ του Ανδρέα Κατσιγιάννη

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί η τριλογία

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω άνδρας που έκοβε σωλήνες σε πυλωτές πολυκατοικιών (VIDEO)

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία κάτοικος της περιοχής, η οποία υπέδειξε το δρόμο που ακολούθησε ο δράστης για να διαφύγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω άνδρας που έκοβε σωλήνες σε πυλωτές πολυκατοικιών (VIDEO)

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία κάτοικος της περιοχής, η οποία υπέδειξε το δρόμο που ακολούθησε ο δράστης για να διαφύγει.