Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας να τιμήσουν όλοι μαζί το σημαντικό αυτό γεγονός και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους που θα περάσουν από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 19:08 από την πλατεία Ρολογιού στην Ακτή Μιαούλη και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, Λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο.

Στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη (προγραμματισμένη άφιξη 21:15).

Την φλόγα θα μεταφέρουν μεταξύ άλλων οι λαμπαδηδρόμοι:
Ηλίας Υφαντής (Παλαίμαχος Διεθνής Έλληνας Ποδοσφαιριστής), Σταυρούλα Αντωνάκου (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης), Νίκος Γέμελος (Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης), Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert (ιατρός γυναικολόγος, Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στην Λυών, Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας), Αθανάσιος Μπούτσης, (φοιτητής, από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ), Σωτήρης Κάκιας (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά) και εγώ θεσμικά, ως Δήμαρχος θα έχω την τιμή να ανάψω τον βωμό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Πειραιάς όμως, θα έχει ακόμα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας. Είναι η πρώτη φόρα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η φλόγα θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες. Κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά, το «Belem» θα συνοδεύεται και από την Τριήρη “Ολυμπιάς” του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως ένδειξη τιμής προς την Ολυμπιακή Φλόγα.

#Olympics #Piraeus #Paris2024

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

Μεταξύ άλλων προτείνεται η παραμονή σε κλειστούς χώρους και η χρήση κλιματιστικού σε λειτουργία ανακύκλωσης.

Το τρόπαιο του Conference League στην Πλατεία Κοτζιά

Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία από το Δήμος Αθηναίων

Δράσεις Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας Με έναρξη ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων.

Ιστορικός Περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στην Αθήνα

Με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 πμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ