Οι μαρτυρίες για την επίθεση με μαχαίρι του 19χρόνου σε σχολείο στα Πατήσια

Σοκαρισμένοι δηλώνουν δάσκαλοι και μαθητές του 41ου Γυμνασίου και Λυκείου στα Πατήσια, που είδαν μπροστά στα μάτια τους έναν οπλισμένος 19χρονο να τραυματίζει τον διευθυντή του σχολείου και έναν μαθητή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 19χρονος υπήκοος Γεωργίας εισήλθε στο Γυμνάσιο και τραυμάτισε με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή, υπήκοο Νιγηρίας.

Αμέσως στο σχολείο σήμανε συναγερμός ενώ ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι και στον διευθυντή του σχολείου τον οποίο και τραυμάτισε.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη ενώ διευθυντής και μαθητής διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως προχώρησε στη πράξη αυτή επειδή ο Νιγηριανός είχε τσακωθεί με τον μικροτέρο αδερφό του.

Στο πλευρό των τραυματιών ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Αθήνας

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων Πάρης Χαρλαύτης, επισκέφθηκε το πρωί, το 41ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη για να ενημερωθεί αναλυτικά για το θλιβερό αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας τους.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του «ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την αποτρόπαια αυτή πράξη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις κινήσεις του δράστη

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μαθητών από την επίθεση που έγινε σε σχολείο στα Πατήσια με θύματα το διευθυντή και ένα μαθητή.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τσακωθεί δύο παιδιά και σήμερα το πρωί ήρθε ο αδελφός του αυτουνού είναι μεγάλος μπήκε μέσα στο σχολείο, μαχαίρωσε το διευθυντή, βάρεσε ένα παιδί με σφυρί στο κεφάλι. Το παιδί είναι καλά ευτυχώς», ανέφερε ένας μαθητής.

«Ήταν κάποιοι Γεωργιανοί με ένα παιδάκι από την Αφρική. Είχαν προηγούμενα αυτοί από την Πέμπτη που είχε παίξει ξύλο ένα παιδί με έναν άλλον. Την Παρασκευή έγινε ένα συμβάν. Εγώ νόμιζα ότι τα βρήκαν. Σήμερα ήρθε ο αδελφός ενός παιδιού ενήλικας και βάρεσε τον μαθητή μέσα στο σχολείο ήρεμος γιατί τον είδα. Δεν ήρθε για να κάνει σκηνικό, κανείς δεν το περίμενε αυτό το πράγμα», πρόσθεσε με τη σειρά του ένας άλλος.

«Υπήρχαν παιδιά που έπαθαν κρίση πανικού, έκλαιγαν και φοβήθηκαν πάρα πολύ και όντως όταν κατεβαίναμε από τις σκάλες και εγώ φοβήθηκα και αηδήασα και δεν νιώθω καλά γιατί είδα τα αίματα. Υπήρχαν και στους τοίχους και κάτω. αυτός προσπάθησε να κρυφτεί όταν χτύπησε τον διευθυντή και το μαθητή και είχε κρυφτεί στο υπόγειό μας και τον είχαν βρει οι αστυνομικοί» αποκαλύπτει ένας άλλος.

«Ήταν πολύ τρομακτικό το συμβάν. Καθόμασταν στις τάξεις βλέπαμε από τα παράθυρα, βλέπαμε τον πατέρα του παιδιού φοβόμασταν μην μας κάνει και εμάς κάτι. είχαμε κλειδωθεί όλοι μας στις αίθουσες», τονίζει ένας ακόμη μαθητής.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.