Με πόσα βήματα την ημέρα μπορεί κάποιος να κερδίσει μέχρι και τρία χρόνια ζωής

Δεν χρειάζεται καν έντονη άσκηση. Έχει βρεθεί ότι το μέτριο περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα, για δύο χρόνια, θα μπορούσε να προσθέσει τρία χρόνια στο προσδόκιμο ζωής σας και να μειώσει ακόμα και το κόστος των επισκέψεων σε γιατρούς, νοσοκομεία και διαγνωστικά εργαστήρια.

Όπως γράφει η NY Post, έρευνα που διεξήχθη με συνεργασία του Vitality Global και του London School of Economics, το να περπατάει κάποιος 5.500 βήματα, τρεις φορές την εβδομάδα προσθέτει χρόνια στη ζωή σου, ενώ μειώνει τα κόστη υγειονομικής περίθαλψης κατά 13%.

Οι ερευνητές ήθελαν να ορίσουν τους καλύτερους τρόπους για τη διαμόρφωση και διατήρηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, καθώς και να αναλύσουν την επιστήμη πίσω από το πώς αυτές οι συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή.

 

Η έρευνα για το περπάτημα

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι ο αντίκτυπος του περπατήματος δεν είναι μόνο σημαντικός, αλλά παρατηρείται ανεξαρτήτως ηλικίας, παραγόντων κινδύνου και της κατάστασης υγείας του κάθε ατόμου. Η διατήρηση μέτριας σωματικής δραστηριότητας έχει μόνιμα οφέλη για την υγεία», δήλωσε ο Adrian Gore, ιδρυτής της Vitality.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η έλλειψη επαρκούς σωματικής δραστηριότητας συνδέεται με 5 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως και ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως συνδέεται με κακή διατροφή.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα 7.500 βήματα την ημέρα κατά μέσο όρο συνδέονταν με το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης θνησιμότητας από κοινά αίτια, ενώ οποιοδήποτε επίπεδο δραστηριότητας άνω ​​του ιδανικού αριθμού έδειξε πρόσθετες σταδιακές βελτιώσεις στην υγεία.

Ακόμα, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όσοι συνέχιζαν αυτή τη συνήθεια για τρεις φορές την εβδομάδα, για περισσότερα από δύο χρόνια, μπόρεσαν να προσθέσουν από 2,5 χρόνια (για τους άνδρες) έως τρία χρόνια (για τις γυναίκες) στο προσδόκιμο ζωής.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης είναι ένα σαφές κάλεσμα σε δράση για πάντες αρμόδιους, ώστε να προωθήσουν την πολιτική της πρόληψης στη δημόσια υγεία και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των υγιεινών συνηθειών για τη βελτίωση των ατομικών και συλλογικών εκβάσεων υγείας», τόνισε η Joan Costa-Font, καθηγήτρια στο London School of Economics.

Οι τρεις κανόνες για να ξεκινήσετε και εσείς

Η έρευνα αναγνώρισε τρεις κανόνες για την παγίωση υγιεινών συνηθειών:

  1. Ξεκινήστε αργά και μην είστε πολύ φιλόδοξοι. Η έναρξη με χαμηλή έως μέτριας έντασης άσκηση σε χαμηλή συχνότητα αυξάνει κατά 150% την πιθανότητα να αναπτύξετε χρόνιες συνήθειες, σε σχέση με όσους ξεκινούν με άσκηση υψηλής έντασης
  2. Χρησιμοποιήστε μία «κλιμάκωση συνήθειας», ξεκινώντας από ένα χαμηλό σημείο και «ανεβαίνοντας» σκαλιά αργά, αλλά σταθερά, με βάση τον υπάρχοντα ρυθμό σας
  3. Εστιάστε στη συνέπεια και δευτερευόντως στην ένταση. Ξεκινήστε με τη συνέχιση της δραστηριότητας μόνο και μόνο για να σχηματίσετε τη συνήθεια και αυξήστε την ένταση μόλις παραμείνει σταθερή για περίπου έξι με οκτώ εβδομάδες.

Πηγή: Reader

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

Τα σχέδια «μετακόμισης» 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Η επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ και θα γίνει μέσω σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.