Σεπόλια, η πιο urban περιοχή της Αθήνας

Σεπόλια, η πιο ταλαίπωρη περιοχή της Αθήνας και η πιο παρεξηγημένη. Άλλοτε εκνευρίζομαι με τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, άλλοτε δεν μπορώ να απαγκιστρωθώ από αυτή. Ίσως φταίει που έχω μεγαλώσει σε αυτή την περιοχή των δυτικών προαστίων.

Χάρη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έγιναν γνωστά τόσο εγχώρια, όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Υπήρχε πολύς κόσμος που δεν είχαν ιδέα κατά πού πέφτουν, τουλάχιστον τώρα έχουν μια ιδέα. Δεν είναι, όμως, ότι άλλαξε και κάτι επί του πρακτέου.

Τα Σεπόλια τα έχω δει να αλλάζουν δραματικά, να αναβαθμίζονται ως ένα βαθμό, αλλά και ταυτόχρονα να παραμένουν μια βασανισμένη περιοχή που έχει την ατυχία να ανήκει στον τελευταίο τροχό της αμάξης στον δήμο Αθηναίων. Χωρίς όμως να επεκταθώ σε τέτοιες συζητήσεις, θα αναφέρω μόνο πως πολλοί άνθρωποι των Σεπολίων πασχίζουν να τα κρατήσουν σε ένα καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κρατάνε «ζωντανή» την αίγλη που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Γι’ αυτό και παραμένουν μια γειτονιά, κι αυτό δεν θα αλλάξει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Στο παρελθόν ήταν πιο underground, αλλά η ταυτότητά της περιοχής άλλαξε εξαιτίας του μετρό. Τα graffiti, πάντως, παραμένουν συνώνυμο των Σεπολίων, αφού τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα κτίρια έχουν και από ένα ζωγραφισμένο στην πρόσοψή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή θα βρει κανείς καφενεία, που το πρωί μαζεύονται οι παππούδες και συζητούν με τον ελληνικό τους καφέ στο τραπέζι για τα πολιτικά και τα τεκταινόμενα της χώρας. Αναμφίβολα, τα Σεπόλια δεν έχουν να προσφέρουν πληθώρα επιλογών σε διασκέδαση, όμως αυτά που υπάρχουν έχουν το κατίτις τους. Και πραγματικά, αν κάποιος δώσει περισσότερη προσοχή, θα μπορούσαν να γίνουν πόλος έλξης για πολλούς νέους. Εν καιρώ ίσως γίνει κι αυτό.

Που θα πιεις καλό καφέ και ποτό μια καθημερινή

Τις καθημερινές όλοι θέλουμε να βγαίνουμε στην γειτονιά μας για ένα γρήγορο καφέ ή ποτό, χωρίς να «ξενιτευόμαστε». Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια χρόνου. Στα Σεπόλια αυτή η επιλογή ανήκει ολοκληρωτικά στην XOM, όπου στεγάζεται σε ένα κτίριο που έχει περάσει από σαράντα κύματα. Η καφετέρια είναι δίπλα στο μετρό και αποτελεί μια καλή επιλογή ακόμα και για cocktails και φαγητό. Η αισθητική είναι λίγο περίπλοκη, αλλά έχει αυτό το εργαστηριακό design που κάνει την XOM aesthetic.

Που θα μαζευτείς με την παρέα για κρασί/τσίπουρο/ούζο και μεζέ

Σε αυτή την περίπτωση όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Αυτό μας Έλειπε». Πρόσφατα άνοιξε και την ταράτσα, κάνοντας το ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά. Ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό, ποιοτικό φαγητό, και κρασιά και τσίπουρα που δεν σε στέλνουν σε άλλη γη και σε άλλα μέρη. Το μαγαζί αυτό έχει όμως και ένα άλλο χάρισμα: Δίνει αυτή την αίσθηση της παρέας, σαν να γνωρίζονται όλοι με όλους.

Που θα φας καλό σουβλάκι

Υπάρχει κόσμος που όταν ακούει Σεπόλια ο νους τους τρέχει κατευθείαν σε ένα μαγαζί. Στο Ρόδι. Είναι πολύ γνωστό σουβλατζίδικο, διάσημο για το περίφημο κεμπάπ του. Η οικογένεια που βρίσκεται από πίσω έχει καταγωγή από την Αρμενία (καλό φαγητό δηλαδή), επομένως οι γεύσεις στο Ρόδι δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο από τέλειες.

Σύντομα, τα Σεπόλια θα αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο. Μέχρι τότε, ελπίζω να αγαπηθεί αυτή η γειτονιά κάποια στιγμή και να της δοθεί η ευκαιρία να ανθίσει.

Πηγή: intronews

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Η νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Ο CEO της κορυφαίας εταιρείας παροχών Internet Inalan, Kostiantyn Dolzhenko, μιλάει στο special edition του USA TODAY

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: "Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για το πασχαλινό τραπέζι - Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια".

Τρελή πορεία ΙΧ στον Περιφερειακό του Καρέα (VIDEO)

Αυτοκίνητο προσέκρουσε στις διαχωριστικές μπάρες και σκόρπισε τον πανικό στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Καφεκοπτείον Λουκάς: Η μυρωδιά του καφέ από το 1922 στη Ν.Ιωνία

ο ελληνικός συνιστά και το σήμα κατατεθέν του καφεκοπτείου, μαζί με τα παραδοσιακά μπρίκια που βοηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιοι δικαιούνται από σήμερα επιστροφή πινακίδων από τον Δήμο της Αθήνας

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καφεκοπτείον Λουκάς: Η μυρωδιά του καφέ από το 1922 στη Ν.Ιωνία

ο ελληνικός συνιστά και το σήμα κατατεθέν του καφεκοπτείου, μαζί με τα παραδοσιακά μπρίκια που βοηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιοι δικαιούνται από σήμερα επιστροφή πινακίδων από τον Δήμο της Αθήνας

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.