Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή ο άνδρας που σκότωνε γάτες στον Βοτανικό (VIDEO)

Με ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο 33χρονος Ε.Α. που κατηγορείται για τη συστηματική εξόντωση γατιών στο κέντρο της Αθήνας. Πέρα από την ποινή φυλάκισης του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο γατιών αν και τα περιστατικά κακοποίησης ζώων για τα οποία είχε καταγγελθεί ήταν περισσότερα.

Εναντίον του κατηγορούμενου κατέθεσαν πέντε μάρτυρες και κανείς δεν βρέθηκε – πλην του δικηγόρου του – για να τον υπερασπιστεί. Ο ψυχίατρος που ορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την ανακρίτρια – κατέθεσε αναφορικά με την κατάσταση του δράστη ότι πάσχει από διαταραχή F 19 σε συνδυασμό με αντικοινωνική διαταραχή συμπεριφοράς αλλά και ότι αντιλαμβανόταν ότι κακοποιούσε τα ζώα και τα έκανε να υποφέρουν.

Ο δολοφόνος των γατιών στις 5 Φεβρουαρίου 2023 όταν κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να βασανίζει γάτα στην οδό Ποτίδεας.

VotanikosAndrasSkotoneiGata5 2 2023 10Ο καταδικασθείς είναι προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2023 και θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης. Θυμίζουμε ότι ο 33χρονος Ελληνοσύριος συνελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου 2023 μετά τις εντατικές έρευνες δύο αστυνομικών οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν που συνήθως περιφέρεται ο συγκεκριμένος και αφού φιλόζωοι πολίτες κυρίως δύο γυναίκες τους βοήθησαν συγκεντρώνοντας πλήθος στοιχείων σχετικά και με άλλα εγκλήματα που ο συγκεκριμένος είχε κάνει σε βάρος γατιών.

Μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία που κράτησε από το πρωί μέχρι τις 20:00 το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή και αφού προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης σε βάρος του κατηγορούμενου, που δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας. Η προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του συνηγόρου του 33χρονου να παρουσιάσει τον πελάτη του ως θύμα τοξικοεξαρτημένο άρα και μειωμένου καταλογισμού τελικά δεν έπεισε την έδρα. Η απόφαση όμως δεν ήταν ομόφωνη, καθώς μειοψήφισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου και μια ένορκος.

Ο κατηγορούμενος κυρίως χασκογέλαγε – καθώς παίρνει ήδη αγωγή αντίστοιχη με αυτή που λαμβάνουν σχιζοφρενείς – και κατά την απολογία του δήλωσε ότι έχασε τον αδερφό του και τον πατέρα του, ότι εργαζόταν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δήλωσε πως ήταν αρραβωνιασμένος και χώρισε και ότι η μητέρα του τον έδιωξε από το σπίτι και δεν τον έχει επισκεφθεί ούτε στη φυλακή.

Ο 33χρονος δεν έδωσε καμιά απάντηση στο ερώτημα γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τις γάτες. Τη μια ισχυριζόταν ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο, μετά ανασκεύασε και κατέθεσε ότι ήταν εκείνος μεν αλλά μόνο τραυμάτισε το ζώο, ενώ γελώντας ισχυρίστηκε ότι «τα λέγανε με τη γάτα», προκαλώντας την οργή της εισαγγελέως. Το ύφος του ήταν αλαζονικό, ειρωνικό και προκλητικό και τελικά δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Θυμίζουμε ότι ο Ε.Α. είναι ο δεύτερος που καταδικάζεται και μπαίνει φυλακή για θανάτωση ζώου και ο πρώτος είναι ο γνωστός γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης και για τον απαγχονισμό του σκύλου τους πέρα από τη δολοφονία της γυναίκας του στα Γλυκά Νερά Αττικής στις 11 Μαΐου 2021.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε ότι στο ερειπωμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας στον Βοτανικό στο κέντρο της Αθήνας εκεί όπου συνήθως διέμενε – καθώς ο 33χρονος ήταν άστεγος – βρέθηκαν πολλά πτώματα γατιών σε προχωρημένη σήψη και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης στην απολογία του τότε δήλωσε ότι δεν θυμάται πόσες γάτες έχει σκοτώσει.

Τις φωτογραφίες από το ερειπωμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας τράβηξαν γυναίκες που είχαν καταγγείλει τον δράστη…

Στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας παραστάθηκε τόσο η ένωση «Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων» με δικηγόρο τον Νίκο Λουκόπουλο όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με δικηγόρο την Έλενα Αρβανίτη. Ο δράστης θυμίζουμε ότι συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο χάρη στο ουσιαστικό ενδιαφέρον φιλόζωων αστυνομικών και πολλών εθελοντών, οι οποίοι κατέθεσαν ό,τι είδαν και υπερασπίστηκαν τα ζώα που τόσο κινδύνευαν.

Ο δράστης τη μέρα που συνελήφθη είχε χτυπήσει με πέτρα ακόμα μια γάτα στη διασταύρωση των οδών Παραμυθιάς και Σαλαμίνος, αλλά ευτυχώς το ζώο κατάφερε να του ξεφύγει. Η γυναίκα που τον είδε τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και ευτυχώς είχε ήδη προηγηθεί η ταυτοποίηση του (από προηγούμενες καταγγελίες). Έτσι έγινε και η σύλληψη του εκεί που έμενε, αφού στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού και του Κεραμεικού ήταν εξαιρετικά γνωστός σε πολλούς καθώς συστηματικά επαιτούσε.

Πολλοί τον είχαν καταγγείλει 

Kαταγεγραμμένα περιστατικά με απόπειρες κακοποίησης γατιών από τον 33χρονο είχαμε και στις 3 Δεκεμβρίου 2022 στην οδό Μυκάλης και στις 27 Iανουαρίου 2023 στην οδό Κεραμεικού και στις 5 Φεβρουαρίου 2023 στην οδό Ποτίδεας, όπου κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να χτυπάει και να βασανίζει γάτα την οποία είχε τυλίξει σε μια μπλούζα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, η Σοφία Ρούφου, που άκουσε τα ουρλιαχτά μιας γάτας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, του έβαλε τις φωνές, ενημέρωσε τον γιο της και έτσι το ίδιο βράδυ έγινε η καταγγελία στο Α.Τ. Κολωνού στο οποίο παραδόθηκε και το βίντεο και η μπλούζα με την οποία είχε τυλίξει το ζώο και το χτυπούσε με μανία.

Μια εκ των γυναικών, που τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, εξήγησε στo www.zoosos.gr ότι ο συγκεκριμένος την είχε απειλήσει φραστικά στις 27 Ιανουαρίου 2023 όταν του φώναξε να σταματήσει να ενοχλεί τα ζώα που φρόντιζε εκείνη στην οδό Κεραμεικού.

Όταν τον ρώτησε τι κάνει εκεί, εκείνος της απάντησε ότι είναι ο Θάντερκατς και πως είναι και πάλι έξω είναι παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί παλιότερα. Μάλιστα την πλησίασε και της είπε: «σε έχει βιάσει ποτέ κανείς;», «έχει προσπαθήσει κανείς να σε σκοτώσει;». Και έφυγε χαρακτηρίζοντας τις γυναίκες που φρόντιζαν τα ζώα στην γειτονιά τους ως «παλαβές».

Από τη μέρα εκείνη από την οδό Κεραμεικού περισσότερα από τέσσερις φιλικές, στειρωμένες και φροντισμένες αδέσποτες γάτες εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα μας εξήγησε ότι τον είχε δει και τις 3 Δεκεμβρίου 2022 να κακοποιεί μια γάτα την οποία τραβούσε από την ουρά – η οποία τότε κατάφερε να του ξεφύγει – και ένας άνδρας κυριολεκτικά τον κυνηγούσε από την Ιερά Οδό για να σώσει τον ζώο και μάλιστα τον κατήγγειλε και στην Αστυνομία και τότε συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Ουσιαστικά ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη έγινε καθώς φιλόζωοι κάτοικοι του κέντρου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μαζί με φιλόζωους αστυνομικούς για να τον βρουν. Έτσι κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία, τις μαρτυρίες ανθρώπων, καθώς έβλεπαν τον νεαρό άνδρα να επαναλαμβάνει τις ίδιες εγκληματικές πράξεις σε βάρος των ζώων σε Βοτανικό, Κεραμεικό, Ιερά Οδό, Κολωνό και αλλού.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: Ελένη Ηλιοπούλου / zoosos

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ