Έρχεται μέσα στο 2024 το «Νέο Μινιόν» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μέσα στο έτος ανοίγει και πάλι τις πύλες του μετά από 26 χρόνια το νέο ΜΙΝΙΟΝ. Η Αθήνα αλλάζει και καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε ακίνητα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι επενδύσεις αυτές ήδη φτάνουν έως και τη Πλ.Αμερικής. Το ΜΙΝΙΟΝ θα έχει νέα καταστήματα, γραφεία & διαμερίσματα. Στόχος της επένδυσης είναι να αναγεννηθεί ένα τοπόσημο, το οποίο είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Αθηναίων.

Κατοικίες, γραφεία, retail σε 18.500 τ.μ.

Το εμβληματικό ακίνητο θα αποτελείται από 4 κτήρια, τα κτήρια Α και ΒΓΔΕ, και ως γνωστόν, βρίσκεται επί των οδών Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Πρόκειται για ένα ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.500 τ.μ., το οποίο θα μετατραπεί σε ένα μοντέρνο, βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων.

Με σκοπό την επαναφορά των μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της πόλης, στο κτήριο Α (4.500 τ.μ. συνολικά, κατοικίες αλλά και retail) προβλέπεται να δημιουργηθούν περίπου 30 διαμερίσματα και 5 μεζονέτες, ενώ το ισόγειο του κτηρίου προορίζεται για εμπορικές χρήσεις. Στο κτήριο ΒΓΔΕ (14.000 τ.μ.) πρόκειται να φιλοξενούνται γραφεία και εμπορικά καταστήματα. Η συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (GDV) του έργου κατά την ολοκλήρωσή του, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 50 εκατ ευρώ. Στόχος της επένδυσης αυτής είναι να αναγεννηθεί ένα τοπόσημο, το οποίο είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Αθηναίων.

Οι ανακατασκευάστηκες εργασίες των κτιρίων ΒΓΔΕ προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2024. Από το -1 έως τον 2ο όροφο των κτιρίων ΒΓΔΕ θα φιλοξενούνται καταστήματα συνολικής επιφάνειας 6.100 τ.μ., ενώ από τον 3ο μέχρι τον 7ο όροφο προβλέπεται η δημιουργία γραφειακών χώρων, συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ. . Προφανώς σχεδιάζονται επίσης χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Στο κτίριο Α, το -1 και το ισόγειο προορίζονται για εμπορικές χρήσεις. Στο κτίριο Α, θα δημιουργηθούν περίπου 30 διαμερίσματα και 5 μεζονέτες 50-125 τ.μ. Οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν περίπου 3.500 τ.μ. Η ανάπτυξη του κτιρίου Α προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2024 και προγραμματίζεται η ολοκλήρωσή του σε 2 έτη. Οσοι διαμένουν στον πάνω όροφο θα έχουν την ευχέρεια να απολαμβάνουν την «αθηναϊκή θέα» στην πισίνα τους, με θέα την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό. Οι κατοικίες θα βρίσκονται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Η ανάπτυξη του κτιρίου Α προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2024 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 έτη.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Δευτέρα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.