Τι δείχνει για την υγεία η ταχύτητα με την οποία περπατάμε

Ο βηματισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο περπατάτε. Ενώ το βάδισμα του καθενός διαφέρει, μπορεί να αναπτύξετε ένα μη φυσιολογικό βάδισμα λόγω ασθένειας, τραυματισμού, γενετικής ή προβλημάτων με τα πόδια ή τα πέλματά σας. Το ανώμαλο βάδισμα χαρακτηρίζεται από ακανόνιστες κινήσεις, όπως το σύρσιμο των ποδιών σας, το κούνημα ή το σταύρωμα των ποδιών σας καθώς περπατάτε.

Η ταχύτητα βαδίσματος μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη της υγείας σας. Στην πραγματικότητα, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ως ένα από τα ζωτικά σας σημεία, μαζί με τη θερμοκρασία του σώματος, τον παλμό, τον ρυθμό αναπνοής, την αρτηριακή πίεση και τον κορεσμό οξυγόνου.

Τα ζωτικά σήματα παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση και την πρόβλεψη της υγείας σας και επιτρέπουν την προληπτική παρέμβαση για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και υγιείς.

Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους η ανάλυση του βαδίσματος σας από έναν επαγγελματία υγείας θα μπορούσε να σας ωφελήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι μπορεί να αποκαλύψει μια ανάλυση βαδίσματος για την υγεία σας

Η αξιολόγηση του βηματισμού μπορεί να προβλέψει τις καθυστερήσεις της αδρής κινητικότητας στα παιδιά, τον κίνδυνο πτώσης σε ηλικιωμένους και, όταν συνδυάζεται με νοητική εξασθένιση, τον κίνδυνο άνοιας.

Επιπλέον, ένα αργό βάδισμα μπορεί να αποτελεί ένδειξη πρόωρης θνησιμότητας, καρδιαγγειακής νόσου ή καρκίνου, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση του Ιουλίου 2018 που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Directors Association. Η μετα-ανάλυση κάλυψε 44 μελέτες με συνολικά 101.945 συμμετέχοντες.

Ανάλυση βαδίσματος για φυσική κατάσταση και αθλητικές επιδόσεις

Όσον αφορά τον αθλητισμό και τη φυσική κατάσταση, οι αναλύσεις βαδίσματος μπορούν να υποδείξουν την πιθανότητα τραυματισμού σας, τα κατασκευαστικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τον χρόνο που θα είστε έτοιμοι να συνεχίσετε μια δραστηριότητα μετά από έναν τραυματισμό ή μια χειρουργική επέμβαση.

“Για ανθρώπους που έχουν ορισμένους τραυματισμούς, μια ανάλυση βαδίσματος μπορεί να μας βοηθήσει να διορθώσουμε τη τεχνική που μπορεί να προκαλέσει την επανάληψή τους”, δήλωσε ο Dr. Bryan Heiderscheit, καθηγητής ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και διευθυντής του Badger Athletic Performance στο Madison.

Αυτοί οι τραυματισμοί σχετίζονται συχνά με την καταπόνηση των οστών, τον πόνο στο γόνατο και τον πόνο στο ισχίο, είπε. Μια επαγγελματική ανάλυση μπορεί επίσης να υποδείξει ανεπάρκειες στην κίνησή σας, οι οποίες, όταν αντιμετωπιστούν, μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα του τρεξίματος, το παιχνίδι του pickleball και ακόμη και την αιώρηση του γκολφ, είπαν οι ειδικοί. Αλλά να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε λίγη δουλειά μετά την ανάλυση.

Η εξέλιξη της ανάλυσης βαδίσματος

Οι επαγγελματίες υγείας αναλύουν το βάδισμα με διαφορετικούς τρόπους, και ο τύπος ανάλυσης που είναι καλύτερος για εσάς θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε.

Ορισμένες αναλύσεις είναι τόσο απλές όσο το να σας παρακολουθεί ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας, συχνά φυσιοθεραπευτής, να σηκώνεστε από καθιστή θέση, να περπατάτε μια συγκεκριμένη απόσταση και να επιστρέφετε στη θέση σας, δήλωσε ο Heiderscheit. Ο επαγγελματίας θα μετρήσει την ποιότητα της κίνησής σας και τον χρόνο που χρειάζεται. Στους ηλικιωμένους δίνεται συχνά έξι λεπτά για να περπατήσουν όσο πιο μακριά μπορούν.

Κλινικά εργαστήρια όπως αυτό του Heiderscheit είναι εξοπλισμένα με διαδρόμους που είναι συνδεδεμένοι με κάμερες και αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναπαράγουν τις κινήσεις σας. Αλλά μερικοί ασθενείς στέλνονται έξω για να τρέξουν, με συνδεδεμένους αισθητήρες, ειδικά αν έχουν προβλήματα με το σπριντ ή την αλλαγή κατεύθυνσης κατά το τρέξιμο.

Πηγή: CNN

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ και ο Ηλεκτρικός θα προσαρμοστούν στα εορταστικά δεδομένα.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.

Τα μυστικά της λίμνης Βουλιαγμένης (Trailer)

Στις 5 Μαΐου στην cosmotetv αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Βανδάλισαν την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε επισκευαστεί και ενισχυθεί με νέο εξοπλισμό ώστε να είναι ξανά λειτουργικό.

«Η Θεία Μορφή» στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι

Εκτίθεται στον 1ο όροφο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.