Οι Έλληνες επιβάτες ταξί είναι από τους πιο ομιλητικούς στην Ευρώπη

Τα ταξί δεν είναι απλώς ένα τρόπος μετακίνησης, αλλά λειτουργούν και σαν κινητά hubs συζητήσεων. Σε αντίθεση με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι διαδρομές με ταξί χαρακτηρίζονται συχνά σιωπηλές, η έρευνα έδειξε ότι 1 στους 2 Έλληνες επιβάτες απολαμβάνουν πάντα μια καλή συζήτηση με τους οδηγούς ταξί, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους στην πόλη. Γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, καθώς με τους Έλληνες οδηγούς ταξί, μπορεί κανείς να μιλήσει από θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, μέχρι προτάσεις για τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ.

Οι Έλληνες οδηγοί ταξί είναι περίφημοι για την αγάπη τους στην επικοινωνία με το 58% των επιβατών να δηλώνουν, σύμφωνα με την έρευνα, ότι βρίσκουν αυτές τις στιγμές πραγματικά απολαυστικές.

Ως βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ επιβατών και οδηγών ταξί στην Ελλάδα, με ποσοστό 35%, ψηφίστηκε ότι αποτελεί η κίνηση στους δρόμους, σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, όπου οι επιβάτες μιλούν περισσότερο για τις ειδήσεις της πόλης και στην Ιρλανδία, όπου σχολιάζουν συνήθως τον καιρό.

Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην Ελλάδα θα προτιμούσαν μια διαδρομή με ταξιδιάρικες κουβέντες, παρά μια πιο ήσυχη εναλλακτική, τοποθετώντας τους Έλληνες επιβάτες στην πεντάδα των πιο κοινωνικών, μαζί με τους Άγγλους, τους Γερμανούς, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Άσπα Τοπαλίδου, γενική διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας δηλώνει: «Με την ταχύτητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία να είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, για τους οποίους οι επιβάτες επιλέγουν να μετακινηθούν με FREENOW, χαιρόμαστε που τοποθετούν και την ανθρώπινη επαφή στο επίκεντρο. Γι ’αυτό προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε ευχάριστες εμπειρίες, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους οδηγούς ταξί. Οι συνεργάτες οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREENOW, είτε επιθυμούν μία σιωπηλή διαδρομή, είτε μία πιο διαδραστική».

Είναι ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από την έρευνα ότι, πολλοί επιβάτες απολαμβάνουν τη συνομιλία και σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες στην Ελλάδα βλέπουν τις διαδρομές με ταξί ως μία ευκαιρία να χαλαρώσουν και να σκεφτούν, αποδεικνύοντας ότι μία τυπική διαδρομή με ταξί μπορεί να είναι όντως διαδραστική, και ευχάριστη. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών, επιλέγει συνήθως να κοιτάζει έξω από το παράθυρο, ενώ αρκετοί να περνούν τον χρόνο τους στα social media, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη μετακίνηση με FREENOW, χωρίς άγχος.

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα που αναφέρεται διενεργήθηκε σε συνεργασία με το ινστιτούτο ερευνών Kantar και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2024. Η FREENOW ερεύνησε συνολικά 4.000 άτομα, από τα οποία 500 ήταν Έλληνες. Οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπευτική έρευνα προέρχονταν από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η FREENOW

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρες περιπολίες σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου και Τουρκοβούνια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

LANGaware: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της διάγνωσης της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός έχει στα χέρια του την αποτίμηση του κινδύνου για την γνωστική εξασθένιση.

Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υπόγειο πάρκινγκ 7000 θέσεων στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.