Οι Έλληνες επιβάτες ταξί είναι από τους πιο ομιλητικούς στην Ευρώπη

- Advertisement -

Τα ταξί δεν είναι απλώς ένα τρόπος μετακίνησης, αλλά λειτουργούν και σαν κινητά hubs συζητήσεων. Σε αντίθεση με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι διαδρομές με ταξί χαρακτηρίζονται συχνά σιωπηλές, η έρευνα έδειξε ότι 1 στους 2 Έλληνες επιβάτες απολαμβάνουν πάντα μια καλή συζήτηση με τους οδηγούς ταξί, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους στην πόλη. Γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, καθώς με τους Έλληνες οδηγούς ταξί, μπορεί κανείς να μιλήσει από θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, μέχρι προτάσεις για τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ.

Οι Έλληνες οδηγοί ταξί είναι περίφημοι για την αγάπη τους στην επικοινωνία με το 58% των επιβατών να δηλώνουν, σύμφωνα με την έρευνα, ότι βρίσκουν αυτές τις στιγμές πραγματικά απολαυστικές.

Ως βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ επιβατών και οδηγών ταξί στην Ελλάδα, με ποσοστό 35%, ψηφίστηκε ότι αποτελεί η κίνηση στους δρόμους, σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, όπου οι επιβάτες μιλούν περισσότερο για τις ειδήσεις της πόλης και στην Ιρλανδία, όπου σχολιάζουν συνήθως τον καιρό.

Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην Ελλάδα θα προτιμούσαν μια διαδρομή με ταξιδιάρικες κουβέντες, παρά μια πιο ήσυχη εναλλακτική, τοποθετώντας τους Έλληνες επιβάτες στην πεντάδα των πιο κοινωνικών, μαζί με τους Άγγλους, τους Γερμανούς, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Άσπα Τοπαλίδου, γενική διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας δηλώνει: «Με την ταχύτητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία να είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, για τους οποίους οι επιβάτες επιλέγουν να μετακινηθούν με FREENOW, χαιρόμαστε που τοποθετούν και την ανθρώπινη επαφή στο επίκεντρο. Γι ’αυτό προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε ευχάριστες εμπειρίες, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους οδηγούς ταξί. Οι συνεργάτες οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREENOW, είτε επιθυμούν μία σιωπηλή διαδρομή, είτε μία πιο διαδραστική».

Είναι ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από την έρευνα ότι, πολλοί επιβάτες απολαμβάνουν τη συνομιλία και σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες στην Ελλάδα βλέπουν τις διαδρομές με ταξί ως μία ευκαιρία να χαλαρώσουν και να σκεφτούν, αποδεικνύοντας ότι μία τυπική διαδρομή με ταξί μπορεί να είναι όντως διαδραστική, και ευχάριστη. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών, επιλέγει συνήθως να κοιτάζει έξω από το παράθυρο, ενώ αρκετοί να περνούν τον χρόνο τους στα social media, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη μετακίνηση με FREENOW, χωρίς άγχος.

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα που αναφέρεται διενεργήθηκε σε συνεργασία με το ινστιτούτο ερευνών Kantar και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2024. Η FREENOW ερεύνησε συνολικά 4.000 άτομα, από τα οποία 500 ήταν Έλληνες. Οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπευτική έρευνα προέρχονταν από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η FREENOW

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.